VISA DINA FÄRGER – VISA ATT VI FINNS

torsdag 22 april 2021

För andra året i rad startade Allsvenskan, Superettan, OBOS Damallsvenskan och Elitettan utan publik. Vi saknar den stämning och den atmosfär av yttersta världsklass som råder inne på svenska arenor. För att visa supporterskapets betydelse så uppmanar klubbarna i Allsvenskan, Superettan, OBOS Damallsvenskan, Elitettan, Svensk Elitfotboll, Elitfotboll Dam och Svenska Fotbollssupporterunionen (SFSU) alla fotbollsälskare att visa att vi finns, och att vi vill bli sedda. Visa dina färger

Fotbollen betyder så mycket för så många – låt det synas!

Kl. 12:00 på lördag den 24 april sätter vi tillsammans igång kampanjen #visadinafärger i sociala medier.
För att visa vilka vi är som älskar vår klubb så uppmanar vi alla supportrar och intresserade att visa sina lagsympatier och färger. På stan, hemma, på jobbet och på sociala medier.

Visa dina färger, visa att vi finns!

Elitfotbollen skapar ett sammanhang för så många av oss. Allsvenskan, Superettan, OBOS Damallsvenskan och Elitettan ger en mening och ett hopp i vardagen. Elitfotbollsarenorna är en samlingsplats för integration, gemenskap, glädje och sorg samt evig vänskap. En samlingspunkt som vi inte vill vara utan.

Elitfotbollen är en väsentlig del av vårt folkhemsbygge och våra elitligor är att betrakta som en kulturinstitution. Supportrarna är grunden för vår existens.

Det är viktigt att vi visar vilka vi är som står upp för vår inhemska fotboll. Vi är ett tvärsnitt av befolkningen. Vi är män, kvinnor, barn. Vi är gamla, medelålders och unga. Vi har olika bakgrund, ursprung och olika intressen men på fotbollsarenan är vi alla samma. Och vi är många. Närmare halva den svenska befolkningen.

Kan vi inte marschera tillsammans till arenan, kan vi inte applådera och sjunga in vårt lag på planen och kan vi inte njuta av matcherna från läktarplats så ska vi i alla fall synas. Låt oss visa det. Låt oss aldrig bli bortglömda, undervärderade eller förbisedda.

Ta ställning, visa vem du är! Ta på tröjan eller halsduken, häng upp flaggan. Visa med stolthet vilka vi är. På stan, hemma, på jobbet och sociala medier.

Vi är många. Vi är en.

#visadinafärger

En uppmaning från:
Svenska Fotbollssupporterunionen (SFSU) – Gemensam organisation för Sveriges supporterföreningar

Svensk Elitfotboll
Elitfotboll Dam

AFC Eskilstuna, AIK , Akropolis IF, Alingsås FC, BK Häcken, Bollstanäs SK, Borgeby FK, Brommapojkarna, Degerfors IF, Djurgårdens IF, Eskilstuna United DFF, Falkenberg FF, FC Rosengård, GAIS , GIF Sundsvall, Halmstads BK, Hammarby IF, Helsingborgs IF, IF Elfsborg, IFK Göteborg, IFK Kalmar, IFK Norrköping, IFK Värnamo, IK Brage, IK Sirius, IK Uppsala Fotboll, Jitex Mölndal BK, Jönköpings Södra IF, Kalmar FF, KIF Örebro DFF, Kristianstads DFF, Landskrona BoIS, Lidköpings FK, Linköpings FC, Mallbackens IF, Sunne Malmö FF, Mjällby AIF, Morön BK, Norrby IF, Piteå IF DFF, Sundsvalls DFF, Trelleborgs FF, Umeå IK FF, Varberg BoIS, Vasalunds IF, Vittsjö GIK, Västerås SK, Växjö DFF, Älvsjö AIK FF, Örebro SK, Örgryte IS, Östers IF, Östersunds FK.