Vi välkomnar publiken tillbaka till Grimsta IP

måndag 07 juni 2021

Förra veckan kom beskedet om att restriktionerna för fotbollsmatcher lyfts. Glädjande nyheter som innebär att vi från och med nästa hemmamatch – mot Vasalunds IF den 12:e juni – tillåts släppa in 500 sittande åskådare till våra arrangemang. Något vi självklart är mycket glada över.

Äntligen får vi dela vår vardag med er igen. Efter att ha spelat på ett öde Grimsta IP under mer än ett års tid – är det med jublande känsla som vi ser fram emot att välkomna många av er till arenan.

Nedan följer information om hur du säkrar din plats i sommarsolen vid Grimsta IP samt en genomgående evenemangsbeskrivning.

Vem får biljett till matchen:

Biljetterna kommer i första hand att erbjudas till våra trogna årskortsinnehavare. Med ett årskort att visa upp ökar chanserna till att få se det heta Stockholmsderbyt och andra matcher under året.  Platserna som blir över på arenan kommer vi via AXS biljettsystem sälja som lösbiljetter. Först till kvarn kommer gälla på dessa 400 antal platser.

Säkra din biljett för chansen att se livefotboll igen. Du gör det i vårt biljettsystem genom att klicka här.

Fram till fredagen den 11:e juni klockan 18:00 är lösbiljetterna rabatterade till ett billigare pris. Passa på att köpa din biljett redan idag.

Evenemangbeskrivning:

Översiktskarta över Grimsta IP

Vad?
Akropolis IF – Vasalunds IF I Omgång 10 av Superettan.

När?
Lördagen den 12:e juni. Avspark sker klockan 15:00.

Var?
Grimsta IP. Underlaget är konstgräs.

När öppnar insläppet?
En timme före avspark. Det kommer att finnas två entréer tillgängliga, (se bilden ovan). Personer med förköpta biljetter går in genom huvudentrén, vid den entrén går det också bra att köpa biljett till matchen. Observera att när du väl gjort entré är det principen utgång = hemgång som gäller. När du lämnat zonen för arenan har du inte tillgång att komma in igen.

Måste jag ta med mitt fysiska årskort?
Ja, se till att ha ditt årskort redo att visa upp vid entrén för att på så sätt undvika att det bildas långa köer.

På vilken plats ska jag sitta?
Det är onumrerade platser. Du väljer en tillgänglig stol på läktaren eller frågar någon av våra publikvärdar om hjälp. Stolar som har täckts över är inte tillgängliga, dessa markeringar får inte flyttas.

Ståplats är inte tillgängligt under nuvarande restriktioner.

Finns det handikappanpassade platser?
Ja, men i begränsat antal. Vid särskilda behov, vänligen ta kontakt med gustav.henschen@akropolisif.se i god tid innan avspark.

Toaletter:
I anslutning till läktarsektionen finns det dam-,  herr- samt  handikappanpassad toaletter.

Vänligen håll avstånd på minst en meter när du köar.

Finns det någon kiosk på plats?
Äntligen serverar vi souvlaki på matcherna igen. Dagen till ära kommer Dennis Kött & Charkuteri stå för serveringen.

På arenan kommer det även finnas utsatta platser där vi säljer varma- och kalla drycker, godis, fikabröd med mera. Betalning sker via Swish.

Vänligen håll avstånd på minst en meter när du köar.

Övrig information inför ditt besök på arenan:
Då arenan är anpassad för ett smittsäkert arrangemang, undvik att ta med hundar, stora väskor och dylikt som kan orsaka trängsel.

Visa hänsyn till varandra och var lyhörd vid eventuell information från funktionärer på plats.

Finns det något annat sätt att se matchen?
I Sverige är det Discovery+ som bär huvudansvaret när det gäller tv-sändningarna för fotbollsmatcherna i Allsvenskan och Superettan. Genom att uppge Akropolis IF som favoritlag vid registrering av konto hos discovery+  får vi en ekonomisk kickback.

Finns det fler sätt jag kan stötta Akropolis IF på ekonomiskt?
Årskort är inte bara din största chans att se Akropolis IF på plats säsongen 2021, det är också det bästa sättet att stödja klubben på i dessa tider. Ett annat sätt att stötta föreningen på  är genom att bli medlem. Som medlem missar du inte en sekund av den spännande tid Akropolis IF är inne i. Samtidigt som du gör din stämma hörd kommer du kunna ta del av diverse erbjudanden.

På bortamatcher kan ni även stötta laget hemifrån genom fiktiva stödbiljetter.

Ingen kan göra allt – men tillsammans kan vi göra något.

Vi ser fram emot ett spännande Stockholmsderby med en härlig stämning på Grimsta IP – där eleganta aktioner på plan möts upp av pårop. Ert stöd från läktaren har varit efterlängtat. Tillsammans ser vi till att göra tillställningen till glädjens dag.

Svensk elitfotboll välkomnar publiken tillbaka till arenorna runt om I Superettan.

Som besökare på en arena i Allsvenskan och Superettan intygar du genom att gå in på arenan att:

• Du upplever att du inte har några symptom alls som kännetecknar covid-19
  • Du är idag, till din egen kännedom, inte positiv för covid-19
  • Du är informerad och medveten om riskerna med covid-19
  • Du har, till din egen kännedom, de senaste 14 dagarna inte haft kontakt med någon som har testat positivt för covid-19 eller som har misstänkts vara smittade av covid-19
  • Du intygar att om din situation förändras eller i efterhand exempelvis får veta att du varit i kontakt med någon som är, eller har varit, smittad av covid-19 de senaste 14 dagarna, så följer du myndigheternas just nu gällande riktlinjer
  • Om myndigheterna kräver så skall du uppge nödvändig information för att smittspårning ska kunna genomföras
  • Social distansering gäller