Veckoavstämning med Christian Rubio Sivodedov

onsdag 21 april 2021

Intervju med Christian Rubio Sivodedov

Tungt resultat i helgen som var på Tunavallen i Eskilstuna. Förlust med 3-0, hur har stämningen varit i laget efter matchen?

– Som du säger var det tungt, en riktigt tung förlust. Vi har gått igenom matchen ganska mycket de två senaste dagarna. Vi har såklart pratat om saker och ting som vi måste göra bättre, tränat på det, och ska försöka visa upp det till nästa match. Direkt efter matchen mot AFC kändes det väldigt tungt – men det är släppt nu – nu blickar vi framåt, sade Christian Rubio Sivodedov.

Vi blickar framåt mot det som komma skall. Ny uppgift stundar på söndag, mot Landskrona BoIS. Vad vet vi om BoIS?

– Vi möte Landskrona BoIS i Svenska Cupen under försäsongen. De är ett bra lag precis som alla lag i Superettan. Det är en väldigt tight serie där alla lag kan slå alla, om man inte har en bra dag. Jag såg att de fick med sig ett meriterande resultat senast där de spelade lika mot Östers IF. Det kommer bli en viktig match för oss. Det är tidigt på säsongen, men vi vill såklart studsa tillbaka efter vår senaste prestation. Vi får analysera deras styrkor och sådär men det viktigaste blir att vi gör det som vi pratat om. Vi måste se till att fullfölja de förbättringspunkter som diskuterats den senaste tiden. Jag tror det kommer bli en rolig och viktig match att spela för oss på söndag, sade Christian Rubio Sivodedov.

Foto: Harald Weidinger. Christian Rubio Sivodedov i farten.

Avslutningsvis, hur tycker du inledningen på säsongen varit och finns det något eller någon du vill plussa för?

– Vi jobbar väldigt mycket med vår ide om hur fotboll ska spelas och vi tror på det vi gör. Vi är väldigt dedikerade och försöker och alltid jobba med de detaljerna i spelet som behöver bli bättre. Förfinar vi saker och ting kommer vi bli så slagkraftiga som vi vet att vi kan bli. Om jag ska ge plus för någonting så är det i så fall det kollektiva arbetet. Man får inte glömma att vi bara är två matcher in på seriespelet. Vi har många duktiga spelare som kommer skina individuellt, men det kommer först ske när vi fått igång vårt kollektiv ordentligt – gör de saker vi ska göra. Det är tidigt på säsongen. När allt väl sätter sig tror jag många kommer prestera på en hög nivå. Det kommer bli roligt att se, sade Christian Rubio Sivodedov.