Välkommen till Akropolis IF John Alvbåge

tisdag 06 april 2021

Akropolis IF har gjort klart med John Alvbåge på ett korttidskontrakt fram till sommaruppehållet.

Närmast ansluter John Alvbåge från Lindome GIF en klubb som till vardags huserar i division 1.

– Fjolåret hos Lindome GIF var väldigt roligt. I division 1 finner man en liten annan charm till sporten. Vi spelade en possession inriktad fotboll – där jag var involverad – vilket var utvecklande för mitt målvaktspel, sade John Alvbåge.

Till dagens datum står det klart att äventyren fortsätter i Akropolis IF. En målvaktsposition som öppnat sig efter att Simon Lundgren skadat sig. Med vemod i rösten passar han på att skicka en hälsning till sin målvaktskollega.

– Jag lider med Simon. Jag har varit med om liknande bakslag och vet hur knäckande det känns. Ena dagen är man på gång mot något stort och dagen därefter får man helt plötsligt se sig utanför händelsernas centrum. Min roll är att hjälpa laget till framgångar, i laget ingår även Simon. När jag når framgångar så ska Simon också kunna ta del av dem – vi målvakter håller ihop- oavsett vad, sade John Alvbåge.

John Alvbåge är en målvakt som har hunnit med mycket i sin karriär. Med över 20 år på svensk elitnivå hoppas han kunna bidra med sina kunskaper.

– Jag ser mig som en ledare på och utanför plan som försöker göra min omgivning bättre genom att vara hjälpsam. I det långa loppet hoppas jag kunna vara en tillgång med mina erfarenhet från att ha upplevt många olika situationer, sade John Alvbåge.

Med bara fem dagar kvar till seriepremiären i Superettan gör John Alvbåge nu sina första träningspass på Grimsta IP. Som målvakt medger han att det finns en del utmaningar i det hela men att det även är vad han drivs utav.

– Det är bara att gilla läget. Till en början får jag se till mig själv och ta hjälp av mina egna erfarenheter och kvalitéer, allt annat runt omkring får växa fram med tiden. Relationer och spelsätt tar lite tid att utveckla – samtidigt är fotboll ett universellt språk – med lite tålamod och hårt jobb så kommer allt bli riktigt bra, sade John Alvbåge
.
Avslutningsvis menar John Alvbåge att tiden hos Akropolis IF kommer bli väldigt spännande.

– Jag är oerhört motiverad och vill mer med min karriär. Jag är här för att hjälpa Akropolis IF till att vinna matcher. Spelar jag gör jag det, om så inte är fallet kommer jag bidra till en positiv stämning genom att stötta laget till att utvecklas och bli bättre för varje dag. Eftersom jag är en väldigt professionell person vill jag dela med mig av mitt kunnande och få in de normerna i verksamheten. Det tror jag kommer gynna alla inklusive mig själv. Ger jag mitt allt och gör mitt bästa kommer det bidra till att laget blir bättre och verksamheten utvecklas.

Sportchefen Georgios Gogas kommenterar övergången
.

– Efter skadan på Simon hamnade vi i ett mycket olyckligt läge med endast en målvakt i truppen och bara några dagar innan transferfönstrets stängning. Nu har vi tagit John i truppen fram till den sista juni, detta för att säkra upp målvaktsbesättningen när vi nu går in i seriespel.