Välkommen till Akropolis IF Erik Figueroa

lördag 20 mars 2021

Erik Figueroa är som han själv säger – ”en riktig Stockholmkille”. Med bas i Stockholm började spelarkarriären i AIK. Genom framträdande prestationer uppmärksammades han av Stockholmsrivalerna Hammarby IF, som i sin tur tog tillfället i akt och tecknade ett avtal med talangen. Efter många år av fotbollsutövande i huvudstaden (utöver nämnda lag även Vasalunds IF och IF Brommapojkarna) bröts mönstret tillslut. På äldre dagar beslutade Figueroa sig för att flyttade söderut för spel i värmen (Chile). Sejouren utomlands blev ettårig innan Figueroa flyttade hem till Sverige igen. Men flygresan från Chile sträckte sig inte hela vägen till sitt älskade Stockholm. Destinationen som planet landade på var Helsingborg. En stad och ett lag för vilket han spelade fotboll i Allsvenskan under fjolåret.

Under 2020 spelade Erik Figueroa för Helsingborgs IF i Allsvenskan.

– Jag hade en bra tid i Helsingborg. Jag trivdes både i laget och staden. Tyvärr var jag skadad stora delar av säsongen vilket gjorde att det fotbollsmässiga inte riktigt gick som planerat varken för mig eller laget. Men staden kommer alltid ha en plats i mitt hjärta eftersom jag blev farsa där, sade Erik Figueroa.

Tillbaka i Stockholm igen himlar Figueroa inte med att han är glad över att få spela fotboll för Akropolis IF- i en Stockholmmiljö där han har nära till familj och vänner. Någon större acklimatiserings tid verkar inte vara på tal när man pratar med ”Figge”. I Hässelby vid utkanten av Stockholm ansluter Figueroa till en anläggning han vistats på vid flera tillfällen under spelarkarriären. Dessutom är det inga obekanta ansikten som står vid porten och välkomnar honom in.

Lagets framgångar har inte gått honom obemärkt förbi. Som en stor fotbollsfanatiker och supporter till Akropolis IF har han uppdaterat sig med resultaten och tagit varje tillfälle i akt att se klubben spela fotboll.

– Jag har följt Akropolis IF i en herrans massa år. Jag brukade ofta gå och se på fotbollsmatcher innan pandemin slog ut, sade Erik Figueroa.

Erik Figueroa blir ett välkommet tillskott i Akropolis IF backlinje. Med en pondus likt få andra har han visat sina kvalitéer både som mittback och ytterback i Allsvenskan, såväl som utomlands. På plats i en miljö som enligt honom själv passar ”perfekt” ser Figueroa fram emot framtida utmaningar och framgångar.

– Jag hoppas kunna tillföra med kvalité och rutin under åren som jag ska vara här. Ser vi till helheten tror jag vi kan få ihop ett riktigt bra lag som spelar en underhållande fotboll. I slutändan handlar det hela om att vinna fotbollsmatcher, vilket jag hoppas vi kan göra så ofta som möjligt, sade Erik Figueroa.

Sportchefen Geogios Gogas välkomnar Erik Figueroa till Akropolis IF

Sportchfen i Akropolis IF Georgios Gogas säger följande om nyförvärvet.
– Erik Figueroa är en erfaren, löpstark och kraftfull försvarare med en mycket bra vänsterfot som vi tror kommer vara väldigt nyttig för oss kommande säsong. Som spelare är han mångdimensionell och kan användas både som vänsterback och mittback. Vi är glada att kunna ha med oss Figge på denna resa, säger Sportchefen Georgios Gogas

Varmt Välkommen Erik Figueroa!