Välkommen till Akropolis IF Daniel Larsson

fredag 05 mars 2021

Daniel Larsson är tillbaka i Svensk Elitfotboll. Med meriter från det svenska landslaget och spel i spanska, danska och grekiska högsta divisionerna blir han ett välkommet tillskott i Akropolis IF offensiv.

Daniel Larsson återvänder hem till Sverige efter att ha spelat fotboll utomlands under flera år.

Karriären började i Sverige, närmare bestämt BK Häcken. Redan som tonåring presterade Daniel Larsson på en nivå som kallade på Malmö FF:s uppmärksamhet. På plats i Skåne lät framgångarna inte vänta på sig. Under sin fyra års period hos Malmö FF vann Daniel Larsson bland annat SM-guld och allsvenskans assistliga under 2010. Därefter följde en rad utlandsäventyr hos allt från spanska klubbar (Real Valladolid och Granada) till turkiska och grekiska. Den sista sejouren utomlands blev hos den cypriotiska klubben Apollon Limasol, men perioden på ön ute till havs blev varken som Daniel eller klubben tänkt sig.

– Det blev bara fyra framträdanden för Apollon Limasol efter att olyckan (blev skadad) var framme och höll mig borta från spel fram till Januari. Både jag och klubben kände att det inte var någon optimal situation. Vi kom överens om att bryta kontraktet och jag började blicka mot nya alternativ, sade Daniel Larsson.

Daniel Larsson berättar att man inte alltid kan planera allt i livet. Efter en tyngre period på Cypern och med en växande hemlängtan träffade Daniel ett par personer med ett stort Akropolis IF hjärta i Grekland.

– Jag träffade personer med koppling till Akropolis IF nere i Thessaloniki förra vintern. Vi pratade om framtiden och kom in på min spelarkarriär. På den vägen föll det sig. Vi kom in på varandras radar och efter att fått höra Akropolis IF visioner och mål växte mitt intresse. Ibland sker händelser av en slump och nu är jag här i Stockholm. Jag ser verkligen fram emot representera Akropolis IF, sade Daniel Larsson.

Efter att ha tillbringat tio år utomlands återvänder Daniel Larsson till Svensk fotboll. Trots att han tillbringat så många år utomlands menar han själv att han är väl uppdaterad om vad som föregått inom Svensk Elitfotboll de senaste åren, så även Akropolis IF resa mot toppen.

– Jag har ett stort intresse för svensk fotboll och håller mig uppdaterad med resultat både från Allsvenskan och Superettan. Akropolis IF framfart har jag faktiskt haft ögonen på och varit medveten om sedan en tid tillbaka. En gammal polare till mig spelade för klubben när Akropolis IF tillhörde lägre divisioner. Den resan som klubben genomgått sedan den eran är fascinerande och tillsammans går vi en ljus framtid tillmötes, sade Daniel Larsson.

Efter att ha spelat för många olika klubbar och tränare menar Daniel att han utvecklat en egen tanke om hur fotboll ska spelas. En tanke som möttes upp av Akropolis IF. Klubbens synsätt på fotboll gjorde det eftersträvansvärt att bära den vita matchtröjan under 2021.

– Om du frågar de flesta fotbollsspelare så skulle många svara att de vill ha bollen vid fötterna. Mitt drömscenario om hur fotboll ska spelas är genom ett stort bollinnehav, en filosofi som delas av Mirza Jelecak och Akropolis IF. Om vi utgår därifrån kan vi nog vända, vrida och hitta lösningar i ett spelsätt som gör 2021 till ett njutbart år, sade Daniel Larsson.

Tillbaka på svensk mark gör Daniel Larsson sin första träningsvecka med Akropolis IF. Under spelåret som stundar kommer Daniel att återbesöka fotbollsarenor som han för ett decennium sedan härjade och gjorde ett namn för sig på – som en snabb anfallare med näsa för vart målet står.

– I grunden är jag samma fotbollsspelare som jag var när jag slog igenom i Sverige. De egenskaper jag var bra på då finns fortfarande kvar. Samtidigt är jag 34 år och har kanske inte samma snabbhet som förr, men tiden utomlands har varit lärorik och utvecklat många delar av mitt spel. Det är inte så att jag helt plötsligt kommer vara en utomordentligt bra huvudspelare, utan mina styrkor finns fortfarande i djupled och att erbjuda alternativ på så sätt, sade Daniel Larsson.

Avslutningsvis menar Daniel att han har stora förhoppningar med spelåret.

– Mina egna och Akropolis IF förväntningar går samman. Vi ska ta sikte på att vinna så många matcher som möjligt. Sedan kommer det alltid en och annan plump i protokollet – men vi ska inte be om ursäkt för att vara ett duktigt lag – utan ta en match i taget för att summera säsongen på ett bra sätt, sade Daniel Larsson.

Sportchefen Georgios Gogas tillsammans med Daniel Larsson.

Sportchfen i Akropolis IF Georgios Gogas säger följande om nyförvärvet.
– Vi har försökt stärka vår anfallsbesättning. Med Daniel är vi övertygade om att vi hittat den typ vi varit på jakt efter och som kommer stärka oss offensivt. Vi hoppas att han ska bidra med sin rutin och några fantastiska mål, sade Georgios Gogas-