Spelarkommentarer efter segern mot AFC Eskilstuna.

måndag 04 oktober 2021

Cear Weilid stod för matchens avgörande aktion och blev med det framröstad till matchens lirare. Nedan följer kommentarer från en av matchvinnarna.

Matchens lirare mot AFC Eskilstuna.

Cesar Weilid, målskytt och framröstad till matchens lirare mot AFC. Ta oss igenom matchen.
– Eftersom tabellen ser ut som den gör var det här en väldigt ångestladdad match måste jag säga. Det är väldigt jämnt i botten av Superettan. Vi är såklart inställda på att inte behöva kvala oss kvar i den här serien och absolut inte åka rakt ut. Så tre poäng idag är fantastiskt. Matchbilden var att de hade bollen betydligt mer men i slutändan handlar det om att göra flest mål. Idag var det vi som gjorde ett och de noll.

Det var rejält nervöst ett tag när AFC fick straff och missar medan vi i anfallet efter vänder och gör mål. Hur mycket energi ger ett sådant mål för fortsättningen av matchen?
–
Fotbollen är grym ibland. AFC får straff och missar. Självklart får vi energi av det, medan de kanske blir lite låga. Helt plötsligt vinner Mauricio Albornoz en boll på mittplan – jag söker upp den – passar till Andrew Stadler – som i sin tur gör allt rätt och passar den till min fot. Sen är det 1-0 till oss.

Du har gjort två mål den här säsongen. Vilket rankar du högst?
– Jag skulle säga att det förra var lite mer individuell skicklighet. Målet idag var mer ett fint exempel på hur man kontrar mot ett oorganiserat försvar.

Ni har en fin poängrad nu. Sju poäng på de tre senaste matcherna. Hur viktigt är det inför slutspurten i en väldigt jämn Superettan?
– Det är extremt viktigt. Det gäller att vi fortsätter plocka poäng och inte hamnar i någon svacka. De är så pass få matcher kvar, hamnar man i en svacka med noll poäng på två-tre matcher så är det riktigt tufft. Jag tror hela laget är sugna på att fortsätta med det poängsnitt vi har just nu och att hela tiden ta poäng. Om vi inte vinner är det viktigt med ett kryss i alla fall.

Vi tackar Cesar Weilid för att han tog sig tid att prata med oss.