Matchreferat

Sent avgörande mål sänkte Akropolis IF

tisdag 31 augusti 2021

Ibland är fotbollen brutal och igår fick vi uppleva det. Med matchens sista spark avgjorde IFK Värnamo tillställningen och lämnade Grimsta IP med alla tre poängen.

Foto: Harres Photography -- På Grimsta IP:s kontgräs klev två av seriens formstarkaste lag ut för att spela om tre poäng.

På Grimsta IP kom två formstarka lag till spel. Den senaste tidens positiva resultat syntes när spelarna i båda lagen tog fart i riktning mot mål.

Matchinledningen var fartfylld och pigg. Lagen på plan turades om att anfalla och det dröjde inte länge förrän bollen låg i mål. Det var bortalaget som fick en drömstart på matchen. I en omställning stötte den drivande IFK Värnamo spelaren på patrull i form av fem Akropolis IF spelare.  I en lucka som är för svår för en spelare att ta sig igenom – studsade bollen vidare på – tills den nådde Oscar Johanssons fötter som sparkade till den rejält med insidan av foten. Skottet skruvade sig runt Oresti Menkas utsträckta händer och satt välplacerat intill den bortre gaveln i nät.

Foto: Harres Photography -- Efter en period av fartfyllda anfall, vackra passningar och missade lägen var det tillslut IFK Värnamo som tog ledningen.

Den intensiva starten på matchen blev inte lugnare efter IFK Värnamos tidiga ledningsmål. Målet gjorde att Akropolis IF blev tvungna att trycka på framåt för att ge svar på tal.

Akropolis IF växte för varje minut som tickade och mot slutet av halvleken spelade laget riktigt bra. I ett anfall som bjöd på ett bländande passningsspel jobbade Panajotis Dimitriadis tillslut fram bollen till Cesar Weilid som stod omarkerad på den högra sidan av plan. Efter att ”Panos” spelat bollen till Weilid tog han en ny löpning in i boxen där han fick tillbaka bollen, men lyckades inte hålla nere avslutet som flög en bra bit över ribban.

Intentionerna i spelet var goda och skulle resultera i mål. Andrew Stadler gick omkull i straffområdet efter att ha försökt sig på en dragning. Domaren pekade på straffpunkten och blåste för straff. Fram till straffpunkten stegade Marcus Burman som inte tvekade det minsta utan sköt bollen högt upp i nättaket och kvitterade för Akropolis IF.

Foto: Harres Photography -- Marcus Burman gör sig redo för att slå straffen.
Foto: Harres Photography -- Marcus Burman firar sitt mål och Akropolis IF kvittering.

Målet och den senaste tidens resultatrad gav en känsla av att Akropolis IF var på gång. Trots det var IFK faktiskt närmast att ta ledningen innan halvtid. Bara sekunder innan halvtidsvilan nickade Oscar Uddenäs i ribban.

Andra halvlek var något chansfattigare men spelet på plan värmde under en kväll där det kändes som sommaren höll på att gå mot sitt slut. Båda lagen var matchen igenom (!) väldigt företagsamma, drog upp tempot och tog öppnande löpningar i offensiven vilket gjorde matchen till en underhållande sådan.

Mot mitten av halvleken var det Akropolis IF som kom till de bästa möjligheterna. Först var Jesper Björkman nära på att nicka in sitt första mål i sin tredje start för Akropolis IF. Kort därefter tog Cesar Weilids inlägg på en rödklädd IFK Värnamo back och styrdes mot mål – vilket ställde Vaitsiakhovich som med nöd och näppe lyckades rädda bollen för att gå i nät

Foto: Harres Photography -- Mattias Bouvin utmanade och testade IFK Värnamos försvar och målvakt flera gånger.

Trots försöken föll aldrig något mål för vårt kära lag. Tiden tickade på och lagom till att solen gick ner över Grimsta IP och mörkret tätnade så slocknade även Akropolis IF hopp om tre poäng. Under de avslutande 20 minuterna blev Akropolis IF låga i sina positioner och kontringsförsöken blev kortlivade. IFK Värnamo tryckte på allt mer, men utan att skapa någon avsevärt kändes situationen under kontroll – tills det att IFK Värnamo kom runt på kanten och kunde stånga in bollen i mål med två minuter kvar att spela. Ett mål som slog hårt mot Akropolis IF fina laginsats. Matchen slutade i förlust.

Efter slutsignal visade en besviken Panajotis Dimitriadis upp mycket känslor.
– Jag tycker vi förtjänar mycket mer från denna match. Vi ligger rätt i försvarsspelet, släpper inte till mycket alls och borde fått minst en poäng med oss. Det känns overkligt att vi förlorar matchen på detta sätt. Ser vi till prestationerna idag och den senaste tiden så har de ändå varit bra. Det gäller att vi lämnar detta resultat bakom oss, kommer igen och ser till att göra ett bra resultat mot Falkenbergs FF senare i veckan.