Matchreferat

Seger på Grimsta IP mot BP

söndag 28 mars 2021

Som bortalag men ändå på hemmaplan ställdes Akropolis IF mot IF Brommapojkarna på Grimsta IP. Att matchen gick inom kategorin för en träningsmatch var inget man såg i spelarnas ögon inför avspark – där det helt klart fanns en extra spänning att ta på. Till vardags huserar de både klubbarna på Grimsta IP där kollegorna turas om att beträda plan. Med glimten i ögonen såg nog många av spelarna fram emot den dag lagen skulle mäta sina krafter mot varandra i det så kallade ”slaget om Grimsta IP”.

Foto: Harald Weidinger

Ut till avspark hade spelarna fått med sig all frenesi som uppladdningen inför matchen tydde på. Den första halvleken var en fartfylld tillställning men även en hetsig sådan. Båda lagen gick stenhård in i duellerna – enligt lag med domarens regelbok – men ibland med en del tjuvnyp i bakhasorna vilket vållade en del munhugg. Tillslut tröttnade Carl Elfgren Nyström och Fredrik Hammar på det hela och satte pannorna mot varandra. Frisparkarna avlöste varandra men när spelarna väl stod på benen igen och bollen var i rörelse visade båda lagen upp sina kvalitéer. Spelmässigt var den första halvleken jämn. Lagen turades om att vända på spelet. Akropolis med mer boll vid fötterna medan BP snabbt ställde om i sylvassa omställningar när tillfället gavs.

Under den första akten av halvleken var BP närmast att ta ledningen. Bland annat genom ett spektakulärt bisakleta försök från halvcirkeln av straffområdet. Men allt eftersom tiden gick började Akropolis IF också skapa chanser. Marcus Burman var nära att öppna målskyttet med ett volleyskott inifrån straffområdet, men avslutet letade sig strax utanför stolpen.

Några minuter därefter var det Akropolis IF som tog ledning. I eftervågen av en hörna fick Akropolis IF ett nytt försök att slå in bollen i ”boxen”. Inlägget tog i huvudet på en BP försvarare och letade sig in i mål förbi en ställd målvakt som lämnades på hälarna. Dråpligt för BP desto mer glädjande för Akropolis IF.

Innan matchuret han ticka till halvtid skulle Akropolis IF dock åka på ett bakslag. Inte på resultattavlan i form av baklängesmål utan på plan i form av skadebesked. Utburen på bår tvingade Simon Lundgren av plan. Ett tråkigt besked för bollstopparen som verkligen visat framfötterna på sistone.

Foto: Harald Weidinger

Till den andra halvleken låg BP på för att få in en kvittering. Matchbilden var jämn och inget av laget var sämre än det andra. Men BP levde på hoppet om en kvittering, vilket inte skulle visa sig vilseledande. Laget oroade ett flertal gånger och kom till en och annan farlighet som var nära på att resultera i mål. Närmast var när Lovette Felicia rundande Daniel Ek och rullade bollen mot öppet mål. I sista stund lyckades dock Panos Dimitriadis täcka upp och få bort bollen innan den passerat mållinjen.

I BP:s iver efter en kvittering kunde Akropolis IF spela taktiskt smart och höll emellanåt bollen inom laget i stora perioder. Genom teknisk elegans och fina kombinationer vandrade minuterna på och tillslut skulle bollen även infinna sig för en andra gång i BP:s kasse. Chrisitan Rubio Sivodedov dök upp som ”gubben i lådan” inne i BP:s straffområde och kunde nicka in slutresultatet.
Matchen slutade 2-0 till Akropolis IF.

Inför seriepremiären kommer Akropolis IF spela ett sista genrep. Sätt till tidigare publicerad information skulle Akropolis IF träningsspelat mot IFK Mariehamn som ett avslut på försäsongen. Den matchen har blivit inställd. Istället kommer vi möte ÖSK fotboll den 3:e april på Behrn Arena i Örebro.