Matchreferat

Seger och tre viktiga poäng in på kontot

onsdag 04 augusti 2021

Med hjälp av en stabil laginsats och ett bra försvarsspel räckte matchens enda mål till seger och tre viktiga poäng.

AKROPOLIS IF – ÖSTERS IF 1-0 (1-0)
1-0, 36` Burman
Publik: 200
Akropolis IF startade med:
Burman – Larsson – Bouvin
Rubio – Dimitriadis – Ajdarevic
Figueroa – Pehrsson – Nikopoulos – Weilid
Alvbåge
Byten:
64′ In: Grauberg Lepik, ut Larsson.
73′ In: Hammar, ut Bouvin.
73′ In: Mattsson, ut Ajdarevic.
88′ In: Nekrouf, ut Burman.
88′ In: Backlund, ut Rubio.
Mer statistik på förbundets matchsida.

Redan några minuter efter att domaren visslat i sin pipa och satt igång matchen märktes det av att ett vitklätt lag på plan gett sig tusan på att vinna. Med stora steg rusade Akropolis IF:s direkt in på motståndarnas planhalva för att ta kampen. Det var en imponerande inställning och vilja att se som talade för att kvällen kunde bli speciell.

Harres Photography -- Akropolis IF stod för en övertygande insats med stor vilja och ett härligt "go".

Matchinledningen var nära på att belöna sig direkt för Akropolis IF. Östers IF agerade skakigt och höll på att sjabbla till det rejält när Mattias Bouvin och Daniel Larsson satte press mot Mathias Nilsson i mål. I ett försök att få bort bollen från farligt område trillade Nilsson. Bollen rullade vidare till Christian Rubio Sivodedov som med öppet mål framför sig skickade avslutet över ribban.

Därefter föll en period när Östers IF började bli allt mer lyckosamma och kunde kombinera sig fram i plan till en del halvlägen. Avgörande passningar, instick och avslut var nära på att fylla sitt syfte, men Akropolis IF stod rätt i sina positioner och kunde avstyra det mesta innan det blev allt för farligt. Det enda avslut som träffade mål var när Marc Rochester Sörensen sköt från distans. Ett avslut som gick rakt i famnen på John Alvbåge.

Harres Photography.

Istället var det Akropolis IF som höjde tempot och tog över händelseförloppet i matchen. Akropolis IF spelade direkt i sin offensiv och kändes betydligt målfarligare än på väldigt, väldigt länge. Lagets trio längs fram tog ofta maxlöpningar i djupled och med skickliga bolltrollare på mittfältet kändes det som möjligheterna till kreativa anfall var oändliga. Att bollen hela tiden slogs rakt framåt mot Östers IF mål skulle visa sig vägvinnande. I den 28:e minuten var Akropolis IF ytterst nära på att ta ledningen. Rubio Sivodevov fick bollen i utkanten av straffområdet och sköt ett stenhårt skott mot det högra krysset men Nilsson tippade med en akrobatisk räddning bollen till hörna.

Åtta minuter senare tog Akropolis IF ledningen. Mattias Bouvin nådde en lång crossboll med tåspetsen, fick till en perfekt nedtagning, utmanade sin försvarade och skickade in bollen i straffområdet. Bollen gick mot Daniel Larsson som rutinerat nog insåg att det fanns medspelare bakom honom och hoppade därför över bollen. Helt fri vid straffområdeslinjen kunde Marcus Burman kyligt placera in 1-0 för Akropolis IF
– Det är ett bra mål. Klassinspel av Mattias Bouvin och väldigt smart av Daniel Larsson att hoppa över bollen. Sen är mitt avslut okej också, jag ska inte ljuga, sade Marcus Burman om målet.

Foto: Harres Photography -- Vackert framspelad av Mattias Bouvin kunde Marcus Burman prickskjuta in 1-0.

Efter målet tryckte Östers IF upp sina lagdelar men kom inte till många avslut. Akropolis IF gick till halvtidsvila i ledning för första gången på ett bra tag. Ett resultat som kändes tämligen rättvist.

– Väldigt skönt att leda en fotbollsmatch, det var ett tag sedan känns det som. Jag tycker vi gör vår bästa match hittills efter uppehållet. Försvarsspelet fungerar bra och i anfallsspelet har vi bra fart på bollen. I andra halvlek ska vi försöka att inte bli för passiva, hålla uppe försvarsspelet och gå för ett till mål, sade Marcus Burman.

Foto: Harres Photography -- Glada miner och vilt firande efter att Marcus Burman gjort 1-0.

Akropolis IF fortsatte att spela bra i den andra halvleken. Av naturliga anledningar sjönk laget emellanåt tillbaka för att bevaka sin ledning medan Östers IF fortsatte att jaga en kvittering. Östers IF blev allt mer offensiva i sitt tänk, men öppnade också upp sig bakåt. I 47e minuten kom målskytten Burman en mot en mot Månz Berg efter en snabb spelvändning men en rejäl rusning hemåt gjorde att John Stenberg kunde bryta och ÖIF målvakten fiska upp bollen.

Kort därefter satte Östers IF centrala anfallare Jesper Westemark pannan mot bollen. Avslutet tog i stolpen, men mycket mer än så lyckades inte smålandsgänget skapa för stunden. Akropolis IF agerade bekvämt både i det låga och höga försvarsspelet där man höll sina lagdelar tätt och ogenomträngliga.

Foto: Harres Photography -- Det blev en kamp in i det sista på Studenternas IP.

Östers IF svar blev inlägg. Vägarna att spela sig igenom till målchanser hade visat sig svårfunna hela matchen. Under den avslutande kvarten skapades det mesta av slutforceringen genom att slå höga bollar in i Akropolis IF straffområde där många Öster spelare samlats. Öster jagade frenetiskt efter ett mål och bet sig fast runt offensivt straffområde. Farligt blev det. Både en och två gånger. Speciellt med tre minuter kvar av fulltid när John Alvbåge kom ut från sin mållinje för att plocka ner bollen – fick inte grepp med handskarna och tappade den. Filip Örnblom fick en tå på bollen som rullar precis utanför stolpen.

Foto: Harres Photography -- Akropolis IF fick jobba hårt för att försvara sin ledning under den avslutande kvarten.

Många satte nog hjärtat i halsgropen där och då, men Akropolis IF red ut stormen, vann och tog tre poäng.

– Vi har kämpat så hårt för de här tre poängen, så det är skönt att vi får betalt idag. Efter tränarbytet har vi jobbat stenhårt för att få saker att falla på plats. Det har tagit sin tid men jag tror verkligen vi är på gång nu, sade Panos Dimitriadis till discovery+ efter matchen.