Matchreferat

På sin födelsedag sköt Marcus Burman tre poäng till Akropolis

tisdag 10 augusti 2021

Efter en rafflande match med många målchanser för Västerås SK blev det tillslut Akropolis IF som vann efter att ha varit mer kliniska när det gällde som mest. Segern var Akropolis första på bortaplan i år.

Foto: Joakim Hall - Marcus Burman stod för två av målen i matchen.

Efter en relativt jämn inledning på Iver Arenas plastmatta – där Sportklubben haft de flesta chanserna – hade båda lagen bland annat ett avslut i överliggaren innan målskyttet tillslut öppnade upp sig. I matchminut 31 tog Cesar Weilid emot en passning och trampade fart längs högerkanten. Ytterspringaren hittade in med en passning centralt i plan till Christian Rubio Sivodedov som med några läckra kroppsfinter hittade tillbaka till Cesar Weilid som fortsatt sin löpning in i boxen. Från utkanten av straffområdet skickade Weilid iväg ett lågt studsande skott som smet in mellan den närmsta stolpen och målvaktens utsträckta händer. Målet var det första i matchen och för Weilid denna säsong.
– Jag söker väggspelet med Rubio och han passar tillbaka helt perfekt. Det är bara att dra till så snabbt som möjligt, sade Cesar Weilid om målet.

Målet blev halvlekens enda trots mängder av chanser åt båda håll. Framförallt var det Västerås SK som låg på. Erik Björndahl kom till mänger av nickavslut och Filip Tronet fick inte alls träff på bollen – i ett friläge med John Alvåge gick avslutet långt utanför.

– Jag tycker inte vår halvlek är helt perfekt. Stundtals gör vi det bra men samspelet mellan oss spelare på plan har inte varit jättebra, men vi leder matchen så det är okej. Till i andra borde vi spela med ett större bollinnehav och försöka att hålla nollan, sade Cesar Weilid i halvtid till discovery+.

Foto: -- Cesar Weilid stod för det första målet och var företagsam matchen igenom.

I andra halvlek blev det varken någon hållen nolla eller större bollinnehav. Istället blev det en rafflande tillställning med fyra mål. Till en början dubblerade Akropolis IF sin ledning bara minuten in i den andra akten. Under Giannis Christopoulos har vi sätt ett lag som attackerar väldigt direkt och rakt utan för många krusiduller. Det fortsatte Akropolis IF med att göra även mot Västerås SK. Från egen planhalva slog Panajotis Dimitriadis en längre djupledsboll som landade på Daniel Larssons fötter. Larsson vände upp och inväntade Rubio Sivodedov som kom löpandes längs högerkanten. Mittfältaren slog in ett lågt inspel mot straffpunkten där en helt fristående Marcus Burman mötte bollen med sin högerfot. Burmans precisa högerkanon gick rakt upp i det närmsta krysset och Akropolis IF var i ledning med två mål mot noll.

Foto: Joakim Hall.

Efter målet fortsatte Västerås SK att jaga efter att få in en boll i mål. Tillslut skulle målet komma. Bara några minuter efter Akropolis IF dubblerat sin ledning så reducerade VSK genom Filip Tronêt. På en hörna i matchens 54:e minut blev det tilltrasslat. Bollen studsade tvärs genom straffområdet till Tronêt som fick öppet läge vid den högra stolpen. Från snäv vinkel dundrade Tronêt in 1-2 bakom en chanslös John Alvbåge i mål.

Västerås SK fortsatte att ösa på framåt – men istället för att få utdelning i form av en kvittering – blev man straffade bakåt. I matchen 61:a minut ställde Akropolis IF om i en sylvass kontring. Återigen landade bollen på Rubio Sivodedovs fötter som minst sagt var involverad i allt för Akropolis IF denna dag. För tredje gången i matchen assisterade han sina anfallskollegor. Denna gång släppte han bollen perfekt i steget på Marcus Burman som sprang i djupled. På sin födelsedag kunde ”födelsedagsbarnet” Burman placera in sitt andra och Akropolis IF tredje mål för kvällen.

”Skam till de som ger sig” De grönvita motståndarna från Västerås SK gav inte upp utan fortsatte att kontrollera bollinnehavet. Bara tre minuter efter att Marcus Burman skjutit upp Akropolis IF i en 1-3 ledning så reducerade Olle Edlund för VSK. Som många gånger förr i matchen nådde Erik Björndahl högst på ett svepande inlägg. Anfallaren skarvade bollen vidare till Edlund som från en position strax bakom Björndal nöp till på volley med sin vänsterfot. Avslutet studsade längs gräset och in i mål nära den högra stolpen.

Foto: Joakim Hall -- Rubio och Burman hade ett bra samspel och fann varandra flera gånger.

Målet skapade nerv i matchen. Efter reduceringen kämpade VSK febrilt för att utjämna, men lyckades inte hitta en kvittering. De tre poängen gick till Akropolis som nu har två raka vinster.

– Två mål och tre poäng – jag ska inte klaga – det är en mycket bra dag på jobbet. Självförtroendet har verkligen gått upp de senaste veckorna. Att ta tre poäng gör så att hela gruppen får en nytändning. Kan vi bygga vidare på det här så kan det bli en riktigt bra höst, sade Marcus Burman till discovery+ efter matchen.