Om de kan göra tre mål på en halvlek så kan vi

söndag 05 september 2021

Efter en motig första halvlek visade Akropolis IF stark moral och stod för en beundransvärd upphämtning.

Foto: Harres Photography -- Akropolis IF var illa ute men lyckades jobba sig i kapp. "Det är inte över förrän den sista domarsignalen ljudit".

Falkenbergs FF dominerade den första halvleken och hade fullständigt kontroll över händelserna som skedde i septembersolens varma sken på planen vid havet. Falkenbergs FF såg ut att vara på tårna redan i startgroparna på väg ut till fotbollsplanen. Medan FFF stod redo och klara när domaren blåste igång matchen verkade Akropolis IF spelarna stela i lederna efter den långa bussresan från Stockholm.

Falkenbergs FF tog tag i taktpinnen direkt och spelade med högt tempo och stor frenesi. Redan under de första minuterna var Akropolis IF lagdelar under stor press och långt tillbakatryckta på egen planhalva – en matchbild som stod sig halvleken ut. Akropolis IF som normalt sätt är duktiga med boll, hade oerhört svårt att få bollen i rullning inom laget. Innan laget kommit till sitt första avslut mot mål hade Falkenbergs FF både gjort ett och två mål – och ett tredje skulle det bli innan halvleken var slut.

Foto: Robert Boman -- Akropolis IF hade en riktigt tung första halvlek och låg under med 0-3.

– Falkenbergs FF leder välförtjänt. De är bättre, mycket bättre. Vi måste gå in i oss själva, prata ihop oss och göra det här som ett lag. Det är fotboll och vi är professionella fotbollsspelare. Vi alla måste höja oss så resultatet blir mer respektabelt. Det är bara att gå ut och göra det bättre i andra halvlek så får vi se om vi kan få ut något av den här matchen, sade Christian Rubio Sivodedov.

I omklädningsrummet försökte Akropolis IF spelarna säkerligen väcka liv i varandra. Ett klassiskt ordspråk som någon säkert sade är ”om de kan göra tre mål på en halvlek så kan vi”.

Andra halvlek blev en total scenförändring jämfört med den första. Akropolis IF klev ut på plan som ett helt annat lag. Desto längre tid av halvleken som gick desto fler initiativ tilläts Akropolis IF ta. Falkenbergs FF blev passiva och blottade ytor i sitt försvar som Akropolis IF spelade sig igenom på. I den 68:e minuten kunde Akropolis IF ”klapp-klapp” spela sig igenom FFF:s lagdelar till det att Marcus Burman skapade sig ett friläge som han gjorde mål på. Det oerhört vackra anfallet gick snabbt. Bollen spelades på en touch mellan Rubio Sivodedov och Lindqvist – som skarvade den i djupled till Burman.

Foto: Harres Photography -- Marcus Burman stod för sitt sjunde mål för säsongen.

Tio minuter senare var Akropolis i fortsatt jakt efter ytterligare mål. Erik Figueroa klev högt i sin press och vann bollen av Axel Norén som siste försvarare försökte finta/drällde med bollen och tappade den. Erik Figueroa kom fri mot mål och reducerade på nytt genom att chippa bollen över den utrusande målvakten.

Falkenbergs FF var skakat och det märktes. Ledningen gjorde ett försök att omorganisera laget och gå ner på en 5-backslinje – men det stoppade inte Akropolis IF framfart som fortsatte komma till lägen.  På en hörna i den 83:e minuten var Akropolis IF ytterst nära att knäa in 3-3. Målet kom istället sex minuter senare när Christian Rubio Sivodedov vände upp utanför straffområdet och dundrade in 3-3. Euforin var total, en tv-puckshög bildades. Upphämtningen var avklarad.

Falkenbergs FF föll igenom totalt. Akropolis IF visade stor moral genom att hämta upp 0-3 till 3-3.

– Det är klart jag är glad. Vi pratade ihop oss i halvtid och kommer ut som ett helt annat lag. Det bygger karaktär att ta sig tillbaka från 0-3 till 3-3 och vi visar att Akropolis IF är ett bra lag, sade Erik Figueroa till discovery+.