Om dagens motståndare.

onsdag 29 september 2021

Ny omgång vilket innebär nya möjligheter till poäng. Vi går in i omgång 23 av Superettan. Ikväll klockan 19:00 gästats vi av Jönköping Södra på Grimsta IP. I texten som följer grottar vi ner oss i mer fakta om matchen.

Akropolis IF vs Jönköping Södra.
Onsdagen den 29:e september, kl 19:00, Grimsta IP.

Matchen sänds av discovery+.

Foto: Said Ina Badri.

Det finns fortfarande biljetter kvar till matchen. Ta med en kompis – kom till Grimsta IP och stötta oss till tre poäng. Köp din biljett här!

Matchens företag:

Matchen presenteras i samarbete med TK Fasadputs AB. TK Fasadputs är företaget som löser dina fasadprojekt. Med över 25 års erfarenhet av branschen, hundratals avslutade projekt och certifierade fasadentreprenörer tillhandahåller TK Fasadputs en unik byggkompetens. Med sin kvalité ställer TK Fasadputs upp för dig. Företagets policy är att alltid göra ett bra jobb med hög kvalitet i nära samarbete med kunden. Klicka in på deras hemsida för att ta del av företagets tjänster och erbjudanden.

Visste ni att:

Akropolis IF har spelat in fler poäng på bortaplan än på hemmaplan iår. En stor skillnad om vi jämför med ifjol då laget förvandlade Grimsta IP till en borg som man knappt förlora en ända match på. Kan trepoängarna börja trilla in mot ett JSödra som inte har allt för bra statistik på bortaplan.

Jönköping Södra kommer från tre matcher i rad utan seger. Innan dess hade laget tre vinster i följd.

Mötet mellan lagen tidigare iår var ett händelserikt sådant som slutade i en klar förlust för Akropolis IF. Trots att Nicklas Lindqvist bjöd på en konstspark och ett mål som kan komma att bli säsongen snyggaste, så kunde JSödra gå ifrån och vinna med 4-1.

Om motståndarna:

Jönköping Södra är ett välnämnt lag i Superettan som alltid tippas i topp. Inför 2021 var det ingen skillnad. Efter att ha snubblat på målsnöret ifjol (förlorade kvalmatcherna till Allsvenskan mot Kalmar FF) var det nog många som trott att JSödra skulle stå för en minst lika bra säsong iår. Men säsongen har varit en känslovåg mellan hopp och förtvivlan. Flera segrar i rad har allt som oftast följts upp med flera förluster i sträck, vilket gör det ganska logiskt att laget placerar sig mitt i mitten av tabellen.

I sitt spel varierar Jönköping Södra mellan en hel uppställningar (allt från 3-5-2 till 4-3-3) men klart är att en del spelare utmärks sig oavsett hur man ställer upp på plan. I laget finns flera namn med stjärnglans. Namn som Adrian Edqvist, Erik Omondi och Junes Barney ligger bakom mycket i offensiv väg och får motståndarförsvaren att skaka. Poängbäst av de alla – och en spelare som Akropolis IF får se upp med är Robin Book som stått för 6 mål och 4 assist.

I den senaste omgången spelade Jönköping Södra oavgjort (0-0) mot Brage.