Matchreferat

Oavgjort mot Landskrona BoIS

måndag 26 april 2021

I Superettans tredje omgång reste Akropolis IF söderut i ett försök att både ta revansch mot Landskrona BoIS och plocka tre poäng. Väl på plats i Landskrona ställdes Akropolis IF mot tuffa förutsättningar i form av väder, underlag och en pigg nykomling som gått obesegrade i seriespelet.

Foto: Harald Weidinger.

Matchbilden blev hårt drabbat av förutsättningarna som bjöds. Två spelande lag fick stundtals se sig hindrade av både vinden och underlaget – vilket tvingade spelarna på plan till ett mer cyniskt spel. ”De yttre förutsättningarna är inte de bästa – vi får inte drälla för mycket med bollen”, sade Panos Dimitriadis.

Inledningen på matchen var relativt händelserik där Robin Hofsö och Lamine Nekrouf bytte chanser med varandra. Redan efter fem minuter var BoIS otroligt nära på att ta ledningen. Höfsö lämnades helt fri i straffområdet. Efter att inlägget rullat längs marken fram till hans fötter – tog avslutet luft och flög långt över ribban. Kort därefter var Lamine Nekrouf i farten. Med snabba steg och kvicka kroppsrörelser fintade han sig förbi motståndarna och in i straffområdet. Efter att ha snurrat upp sin bevakning avslutades dribblingsräden med ett avslut från snäv vinkel. Ett avslut som målvakten kunde avfärda.

Under resterande delar av halvleken skapade lagen i stort sätt likvärdiga chanser. Det fanns en hel del tendenser i spelet som tydde på mera – men distansavsluten som avlossades var aldrig speciellt nära på att finna målnätet. (Förutom när Amr Kaddoura famlade efter bollen och höll på att tappa in Marcus Burmans skott i mål. En situation som blev mer spännande än vad den egentligen var).

Foto: Harald Weidinger.

Mållöst i halvtid

Med vinden i rygg tog Akropolis IF nya friska tag.
”Det är svårspelat där ute, vi får spela lite efter förutsättningarna – vilket leder till lite längre bollar” sade Marcus Burman.

Ord som till den andra halvleken slog i kraft. Akropolis IF spelade för dagen lite rakare och sökte efter fler alternativ i djupled. Ett recept som med halvtimmen kvar att spela gav utdelning. I en kraftsamling stormade Akropolis IF spelarna fram i plan. Greuberg Lepik väggspelade med Christian Rubio Sivodedov som på ett tillslag kunde slå en passning med precision in bakom den randiga backlinjen. Marcus Burman sprang ifatt bollen, ifrån backlinjen och kunde lugnt och behärskat (som så många gånger förr) rulla in ledningsmålet. Ett efterlängtat ledningsmål som framkallade en del glädjeskrik.

”Fy den som ger sig” Landskrona Bois började direkt leta efter en väg in i matchen igen. På en frispark från nära håll tog Filip Olsson i för kung och fosterland, vilket tvingade John Albåge till en svettig räddning. Returen studsade rakt ut till en annan BoIS spelare som gjorde detsamma som sin lagkamrat men lyckades inte träffa mål.

Rösta på Akropolis IF som hemmaklubb.

Jakten på ett kvitteringsmål intensifierades och tillslut kom det också. Nyinbytte Linus R Olsson hade bara varit på plan någon minut innan han slog till. I en dråplig situation nickades bollen tillbaka in i farligt territorium – från vilket Olsson kunde avsluta på volley – otagbart för John Alvbåge.

Efter målet lyfte Akropolis upp sina positioner, men kom aldrig till någon sista gyllene chans. Matchen blåstes av utan några fler mål. Vi tar med oss poängen från ett svårspelat Landskrona IP och jobbar vidare. Efter två bortamatcher på raken återvänder vi till Grimsta IP nästa helg. Lördagen den 1 maj klockan 15:00

Marcus Burmans första mål i seriespelet 2021.