Klart! Oscar Pettersson ansluter till Akropolis IF

torsdag 28 januari 2021

Vi välkomnar Oscar Pettersson tillbaka till Akropolis IF. Den här gången på permanent basis.

Oscars fotbollskarriär började i Bromstens IK innan talangen snappades upp av ett blårandigt lag från Stockholms innerstad. Med en begåvad uppfattning för vart bollen ska gå i mål, spelade sig Oscar igenom Djurgårdens IF:s ungdomslag tills han kunde signera ett A-lags kontrakt med sitt namn. För Djurgårdens IF:s representationslag blev det en handfull framträdanden innan han under sommaren 2020 lånades ut till Akropolis IF.

– Jag behövde få speltid och Akropolis IF framfart intresserade mig. Jag kände att min spelstil skulle passa bra in i ett lag som vill anfalla och komma till mycket avslut. Det är i de situationerna jag är som vassast, säger Oscar Pettersson.

Oscar var ett välkomnande tillskott i höstas. På lån från Djurgårdens IF tillförde hans kvicka rörelser – en ny dimension i spelet som tog Akropolis IF vidare till nya höjder. På planen tog Oscar genast för sig och det första målet lät inte vänta på sig speciellt länge. Totalt blev det sex poäng på tretton framträdanden.

Oscar Pettersson var under fjolåret utlånad från Djurgårdens IF. Till i år ansluter anfallaren till Akropolis IF på permanent basis.

Under torsdagen stod det klart att Oscar Pettersson skrivit på ett två års avtal med Akropolis IF. Själv menar Oscar att han är lättat över att få vara tillbaka på Grimsta IP för att träffa grabbarna han håller kärt om hjärtat.

– Jag trivdes otroligt bra i Akropolis IF under min sejour i höstas. Det är få förundrat att få tillhöra en så familjär miljö. Jag kom till en grupp människor som var som gjord för varandra, vi gjorde verkligen allt för den andre. Med en sådan gruppsammanhållning är det inte konstigt att det gick så bra för oss ifjol, konstaterar Oscar Pettersson.

En liten vindpust av förändring har blåst in över Grimsta IP. Somliga spelare har lämnat och andra har tillkommit. Mest framträdande en ny huvudtränare som ska undervisa sin lära av fotbollen.

– Så är det. Men jag delar Mirza Jelecaks fotbollsfilosofi och tror att klubben har något riktigt stort på gång. Kan vi få ihop en liknande gruppdynamik som i fjol tror jag vi kan vara med och slåss om en plats i toppen av Superettan, säger Oscar Pettersson.

Oscar menar att Akropolis IF är som en stor familj där alla ser till varandras bästa.

Lagom till att du skriver på kontraktet med Akropolis IF vankas det match mot din förra arbetsgivare Djurgårdens IF. Hur ska det bli att träffa bekanta ansikten igen?

– Det kommer bli väldigt roligt. Många i Djurgårdens IF – både spelare och ledare – har fostrat mig till den jag är idag, både som fotbollsspelare och person. Jag har lärt mig väldigt mycket under min tid hos ”blåränderna”, lärdom som jag nu tar med mig till Akropolis IF, säger Oskar Pettersson.

Akropolis IF sportchef Georgios Gogas säger följande om nyförvärvet:

– Vi är väldigt nöjda över att ytterligare en ung talangfull spelare väljer att skriva på för Akropolis IF. Oscar Pettersson är en spännande spelare som gjorde ett väldigt bra avtryck hos oss i höstas. Han bidrog med en hel del poäng och var ett ständigt hot i offensiven. Nu är han hos oss på permanent basis och tillsammans med honom går vi en spännande framtid tillmötes, menar Georgios Gogas.