John Alvbåge förlänger sitt kontrakt

tisdag 06 juli 2021

Det är med glädje som vi meddelar att John Alvbåge stannar i Akropolis IF säsongen ut.

Inför året återvände John Alvbåge till Svensk Elitfotboll där Akropolis IF blev klubbadressen. Med storstilta meriter från spel i utlandet och Allsvenskan har Alvbåge under tidens gång i Akropolis bidragit med värdefull rutin. Både som mentor för spelarna i laget men också med sina framstående insatser på plan. Under våren har John Alvbåge vaktat kassen i sju av matcherna – haft en hög räddningsprocent och blivit framröstad till matchens lirare två gånger. Med andra ord är han en viktig kugge i Akropolis IF:s lagbygge som blir kvar på Grimsta IP över 2021.

Se Johns kommentarer under bilden.

Jag är jätteglad över kontraktsförlängningen. Det hade känts fel att hoppa av något som knappt påbörjats. Vi har bara spelat en tredjedel av serien. Att hoppa av nu hade inte varit det roligaste. När jag kom till Akropolis IF hade jag som ambition att stanna året ut. Tillsammans med klubben har vi utvärderat våren och kommit fram till ett ömsesidigt beslut om att fortsätta samarbetet – vilket känns jätteroligt.

John Alvbåge fortsätter resonemanget med att säga att det var flera olika grejer som gjorde att han ville stanna kvar i Akropolis IF.

– Nummer ett är att få fortsätta vara en del av ett underbart lag som består av en grupp med goa killar. Den andra anledningen till varför jag förlängde är för att Superettan är en himla rolig serie. Både som spelare, åskådare och supporter. Sist men inte minst betyder det mycket för mig att få spela inför publik igen. Jag är en spelare som får extra energi av det. Det spelar ingen roll om det är burop eller hejaramsor. Den extra energi och passion som uppstår av livet på läktaren lever man för som spelare

Hur ser du på kommande tid i Akropolis IF?

– Kvalitén i truppen är väldigt hög. Jag tycker vi fått ut 25% av vad vi kan – medan vissa andra lag slått i taket. Något som varit en frustration under våren. Det finns dock flera intressanta tendenser som talar för oss. Under en ny ledning tillsammans med vilja och energi är jag säker på att det kommer gå bra för oss. Jag tror vi kommer växa in i det mer och mer. Tiden talar för oss.  Vi hade en tuff vår. Nu blickar vi framåt mot sommaren, sensommaren och hösten, avslutade John Alvbåge.

Senare i veckan kommer vi följa upp John Alvbåges förlängning med ett längre videoinslag.