Matchreferat

Inte det resultat vi hoppats på

måndag 20 september 2021

Akropolis IF lämnade Grimsta IP både mål- och poänglösa efter det att Västerås SK fixat segern med ett mål i vardera halvlek.

Foto: Harald Photography

Första halvlek var ett ställningskrig med få målchanser. Få målchanser var melodin matchen igenom, men när de väl skapades var det VSK som kom till de hetaste.

Akropolis IF försvarade sig lågt och fick en lång sträcka att springa för att komma till avslut mot motståndarnas mål. Å andra sidan försvarade sig laget väl inledningsvis – vilket gjorde matchen spelmässigt jämn – till det att första målet föll.

När matchen stod och vägde som mest tog Västerås SK ledningen. Via den högerkant som VSK brutit sig fram på vid några tillfällen under den första halvleken skulle ledningsmålet komma. Sju minuter innan paus tråcklade sig Simon Gefvert sig förbi flera Akropolis IF spelare. Inne i straffområdet passade han bollen vidare till Simon Johansson som fri med Oresti Menka inte gjorde några misstag. Bollen rullade i mål, perfekt placerad intill den bortre stolpen.

Akropolis IF:s försvar som tidigare under matchen stått pall och släppt till få målchanser, såg i samband med (och efter) målet skakat och passivt ut. Av bara farten var VSK ytterst nära att dubblera sin ledning. Sekunder innan halvtidsvilan vann Erik Björndahl en duell med Oresti Menka – som räddade upp situationen med en benparad.

Foto: Harald Photography

Till andra halvlek hade nog många hoppats att Akropolis IF skulle komma ut med ett större ”go”, släppa på handbromsen och chansa lite mer för att få till en vändning.

Det blev inte så. Akropolis IF åstadkom bara ett avslut på mål under hela matchen. Trots en bra period under halvlekens mitt hade Andrew Stadler en skostorlek för liten för att stötta bollen i öppet mål och Cesar Weilid hårda avslut från nära avstånd träffade inte ramen för mål.

Istället var det Taha Ali och Västerås SK som stal showen. Med sin låga tungpunkt bjöd den offensiva mittfältaren på teknisk elegans när han gång efter annan fintade bort sina motspelare och spelade fram sina medspelare. I matchens 70:e minut sprang han med bollen från mittlinjen långt in i Akropolis IF straffområde, innan han passade bollen i sidled till Erik Björndahl som fastställde slutresultatet till 0-2.

Akropolis IF bytte in friska ben för att få fart under fötterna, men utan att lyckas skapa några målchanser lämnade laget Grimsta IP mållösa.

– Det känns väldigt tungt. Vi faller väldigt lågt i försvarsspelet, har problem i vårt egna bollinnehav och ger bort för stora ytor till VSK att spela på. Prestationen idag var inte bra, det känns inte som om vi var med. Varje match framöver kommer bli som en final för oss. De gäller att ladda om, samla trupperna och jobba hårt resterande omgångar. Det kommer vara upp till oss att plocka de poäng som krävs, sade Panajotis Dimitriadis.