Inför matchen mot Västerås SK FK

lördag 18 september 2021

Akropolis IF vs Västerås SK FK.
Söndagen den 19 september, kl. 13:00, Grimsta IP.

Det finns fortfarande biljetter kvar till matchen. Ta med en kompis – kom till Grimsta IP och stötta oss till tre poäng. Köp din biljett här!

Matchen sänds av discovery+.

Harres Photography -- God stämning, mat och en underhållande match väntar på Grimsta IP.

Matches företag:

Matchen presenteras i samarbete med Cleanhouse. Cleanhouse har mångårig erfarenhet inom branschen och förser dig med allt från hygien- och förbrukningsartiklar och städutrustning till arbetskläder – allt utifrån dina behov som kund. Som en komplett leverantör med stort personligt engagemang ser Cleanhouse alltid till att leverera rätt produkter till rätt plats, i rätt tid och till rätt pris. Klicka in på deras hemsida för att ta del av företagets tjänster och erbjudanden

Om motståndarna:

Gästerna från Västerås kommer till Grimsta IP med ett par motiga månader i ryggen. Säsongen har inte blivit den solskenshistoria som prestationen i Svenska Cupen fick många att hoppas på. Tidigt på året var de grönvita ett slagkraftig lag som såg oslagbara ut – något som både Malmö FF och Degerfors IF fick erfara. I och med Västerås SK:s bländande spel i Svenska Cupen var förväntnignarna högt ställda på cupens semifinalister när väl Superettan drog igång. Tjugo omgångar in i seriespelet har dock både tränare, spelare och drömar om topplaceringar lämnat klubben – VSK placerar sig på en 15:e plats i Superettan och har bara vunnit en av sina senaste tio matcher.

Sedan den 2:a augusti 2021 leder (sportjournalisten och fotbollstränaren) Kalle Karlsson VSK, efter att Thomas Askebrand lämnat klubben. Kalle Karlsson formerar oftast sitt lag i en 3-4-3 uppställning där lagets offensiva trio sällan går målösa (utan att anmärka sig). Filip Tronêt, Erik Björndahl och Victor Prodell har alla tre ett imponerat målfacit och en känsla för mål som vi får se upp med.

Västerås SK kommer senast från 1-1 mot Norrby IF. Tidigare under sommaren besegrade Akropolis IF Västerås SK med 3-2 i Västerås.

Foto: Harald Photography -- Den brutna armen har läkt. I de två senaste matcherna har vi fått se Alexander Abrahamsson tillbaka på fotbollsplanen.

Alexander Abrahamsson om matchen:

Tillbaka från skada. Hur känns kroppen och hur har det fått vara att hjälpa laget på plan de senaste matcherna?
Kroppen börjar kännas bättre. Armen är läkt nu och har varit bra sedan en tid tillbaka. Det är extremt skönt att kunna vara ute på planen igen och försöka bidra med så mycket som möjligt.

Resultaten på sistone har varit lite upp och ner. Tremåls upphämtningen mot Falkenbergs FF följdes upp med en förlust mot Örgryte IS. Hur är stämningen i laget?
Stämningen är fortsatt god men jag tror vi alla är medvetna om den situation vi är i för tillfället. Vi måste hålla ihop som ett lag och fokusera på en match i taget.

Det väntar många viktiga matcher mot lag i liknande tabellsituation som oss. Är de matcherna extra viktiga att vinna eller hur ser ni på det som komma skall.
Ja det är såklart riktigt viktiga matcher, så kallade sex poängsmatcher. Man har inte råd att förlora sådana matcher, därför måste vi under kommande omgångar se till att få resultat med oss.

Match mot Västerås SK FK imorgon, vad kan vi förvänta oss?
Matchen lär bjudas på en fartfylld fotboll från båda lagen och jag hoppas att vi kan visa upp mer av vårt anfallsspel än vad vi hittills lyckats göra. Vi ska göra allt för att ta de tre viktiga poängen som står på spel.