Inför matchen mot Vasalunds IF

fredag 11 juni 2021

Akropolis IF vs Vasalunds IF.
Lördagen den 12:e juni, klockan 15:00, Grimsta IP.

Matchen går att följa hos discovery+ eller genom att se matchen live. Köp din biljett här!

Matchens företag:

Matchen presenteras i samarbete med Offitech. Offitech erbjuder smarta och tidsbesparande lösningar för din dokumenthantering. Med ett stort sortiment av skrivare, konferensrumsutrustning och andra IT lösningar introducerar Offitech smarta mjukvarulösningar som är till för att underlätta ditt dagliga arbete. Klicka in på Offitechs hemsida för att ta del av företagets tjänster och erbjudanden.

Visste ni att…

Fram till klockan 12:00 imorgon kan ni köpa förköpsbiljetter till ett kraftigt rabatterat pris. Klicka hem din biljett här!

En sista match återstår innan Superettan tar trettio dagars ”summer break”. Viktiga poäng står på spel mellan två Stockholmslag som befinner sig i tabellens nedersta skikt.

Akropolis IF placerar sig på jumbopositionen i Superettan tre poäng bakom Vasalunds IF som vi hittar på 12:e plats.

Akropolis IF tre senaste möten med Vasalunds IF har slutat med segrar. Den senaste segern kom tidigare i år när Akropolis IF vann kampen på Skytteholms IP med 2-0. (Försäsong).

Motståndarkollen:

Vasalunds IF vann under fjolåret division 1 i överlägsen stil – genom att bland annat ha gjort flest mål i serien och haft hög segerprocent. Väl tillbaka i Svensk Elitfotboll (senast var 2009) fick laget genast bekänna färg i en 1-5 förlust mot Jönköping Södra. Men med skickliga spelare som Charbel Georges och Denni Avdic har Vaslaunds IF repat nytt mod och kommit igen. Ofta uppställda i en (på pappret) 3-5-2 formation har laget på sistone imponerat och tagit skalper genom att både hålla nollan och besegra Falkenbergs FF och Östers IF. Innan lördagens heta Stockholmsderby greppade vi tag i telefonen och slog en signal till Dalibor Savic (Vasalunds IF cheftränare) för att känna på temprapaturen hos Solna laget.

Ni kommer från två raka segrar efter att ha inlät Superettan något trevande. Vad är anledningen till denna utveckling?
– Vi har fått anpassa oss till fotbollen i Superettan som är mer låst och taktisk än i division 1, sade Dalibor Savic.

I division 1 gjorde ni er kända för att vara ett väldigt offensivt lag. Är det någon ni jobbar på – för att vara även i Superettan?
– Det är planen. Vi kommer försöka att bibehålla vårat offensiva tänk men kanske inte vara så naiva och blåsa på allt framåt utan att ha bra täckning bakåt, sade Dalibor Savic.

Sista matchen innan sommaruppehållet är ett derby mellan två Stockholmslag. Vad har du för förväntningar på matchen?
– Akropolis IF har inte varit lika bra som förra året, men har fortfarande ett skickligt lag. Vi har å andra sidan en negativ trend och har inte vunnit på ett tag mot Akropolis IF – en trend som vi gärna vill bryta, sade Dalibor Savic.

Foto: Harres photography.

Spelarkommentarer från Cesar Welid:

Imorgon spelar vi ett Stockholmsderby inför publik på Grimsta IP. Hur speciellt är det att dels få spela inför publik igen och hur skiljer sig ett derby från andra matcher?
Det ska verkligen bli superkul att få spela på Grimsta IP inför publik igen. Senast vi gjorde det var sista omgången i division 1 2019, så det kommer bli otroligt speciellt. Att det är ett derby som ska spelas gör det bara roligare. Egentligen skiljer sig ett derby inte så mycket ifrån andra matcher. Viljan att få med sig tre poäng är alltid lika stor bland oss spelare i truppen – oavsätt vilka vi möter, sade Cesar Weilid.

Vad minns du från tidigare möten mot Vasalunds IF?
– Det var ett tag sedan vi spelade mot Vasalunds IF. Senast vi mötte dem (i seriespel) var 2019. Då vann vi både hemma och borta om jag minns rätt. Nu är det länge sedan det skedde – så det är inget att utgå ifrån inför morgondagens möte, men det är alltid roligt att möte Vasalunds IF, sade Cesar Weilid.

Tre viktiga poäng på spel innan uppehållet. Får vi se en riktig urladdning från er med publiken i ryggen imorgon på Grimsta IP?
– Alla poäng är lika viktiga men de här tre poängen är utan tvekan något som vi verkligen vill ta med oss – för att kunna känna – att vi går på en förtjänad ledighet. Varje match är en urladdning men eftersom det är sista matchen på vårsäsongen så kommer truppen vilja ge allt för att spela hem alla poängen till klubben, konstaterade Cesar Weilid.

Ett mästerskap stundar att glassa sig med i solen under sommaren. Vilka länder tror du kommer utmärka sig under Fotbolls-EM.
– Jag personligen älskar när det är EM eller VM. Det här mästerskapet blir extra speciellt i och med att vi fått vänta ett år extra på det. När det kommer till hur mästerskapet utspelar sig är det lätt att kasta fram länder som Frankrike eller Belgien, men jag hoppas och tror att Italien kan vara en positiv överraskning i år, avslutade Cesar Weilid.

Vi tackar Cesar Weilid för att han tog sig tid att prata med oss.