Inför matchen mot Vasalunds IF

fredag 24 september 2021

Till helgen bjuds det på Stockholmsderby mellan två lag i utsatta tabellpositioner. Viktiga poäng står på spel när Akropolis IF gästar Vasalund på Skytteholms IP i Solna.

Vasalunds IF vs Akropolis IF.
Lördagen den 25:e september, kl 15:00, Skytteholms IP.

Matchen sänds av discovery+.

Foto: Joakim Hall -- Stockholmsderby med kamp om poäng.

Matchens företag:

Matchen presenteras i samarbete med PAN Trading. PAN Trading har maskinerna du behöver. Ända sedan 1992 har Pan Trading levererat kvalitativa och tillförlitliga anläggningsmaskiner, tillbehör, reservdelar och rivningsutrustning till små och stora företag. PAN Trading en maskinleverantör att lita på. Klicka in på deras hemsida för att ta del av företagets tjänster och erbjudanden.

Om motsåndarna:

Nykomlingen Vasalunds IF har likt Akropolis IF blandat och gett men i slutändan inte riktigt räckt till i årets upplaga av Superettan. Efter tränarbytet (in, Roberth Björknesjö – ut, Dali Savic) har poängen visserligen spelats in i något stadigare takt – men det räddar inte laget från att ligga pyrt till i tabellen.

Under ledningen av Roberth Björknesjö har Vasalunds IF varierat en hel del i sina formationer (allt från 3-5-2 till 4-3-3) men klart är att en del spelare utmärks sig oavsett hur man ställer upp på plan. Baktill i plan har Vasalunds IF ett par meriterade pjäser som Kebba Ceesay och Isak Hein. Offensivt utmärker sig namn som Denni Avdic, Elias Durmaz och Akropolis IF bekantingen Nikola Vasic. Vasic är poängbäst i laget med sina tre mål och fyra assist.

I den senaste omgången vann Vasalunds IF mot AFC Eskilstuna efter att ha vänt ett tidigt underläge till en 2-1 seger.

Christian Rubio Sivodedov om matchen.