Inför matchen mot Trelleborgs FF

söndag 09 maj 2021

Trelleborgs FF vs Akropolis IF.
Måndagen den 10:e maj, klockan 18:30, Vångavallen.

Under rådande restriktioner släpps endast utvalda personer in på arenan. Matchen går att följa genom länken nedan.

Stödbiljett:

#visaerafärger och stå bakom Akropolis IF när det betyder som mest. Stötta Akropolis IF under de publikfria matcherna – genom att köpa stödbiljetter. Vi hoppas kunna få se, träffa och höra er på Grimsta IP inom en snar framtid. Till dess är detta ett utmärkt tillfälle att visa för spelarna och klubben att ni är med dem i ”ur och skur”. Det får spelarna att prestera det där lilla extra ute på plan.

Matchens företag:

Matchen presenteras i samarbete med 08 Bil i Hammarby Sjöstad. 08 Bil är ett företag som erbjuder ett stort sortiment av begagnade bilar från ledande leverantörer och varumärken. Att köpa bil ska vara enkelt. 08 Bil jobbar alltid efter kundens önskemål och hjälper dig att hitta en bil som passar dina behov. Klicka in på deras hemsida för att ta del av erbjudanden och tjänster. https://www.08bil.se/

Viste ni att…

För andra bortamatchen i följd reser Akropolis IF till Skåne. På Vångavallen i Superettans sydligaste stad väntar Trelleborgs FF. En plats som vi lämnade med bitter eftersmak senast vi gästade arenan.

2020 slutade båda mötena med de blåvita från Skåne oavgjort 1-1 och 2-2.

Trelleborgs FF var nära att åka ur Superettan ifjol. Laget gick segrande ur kvaldramatiken mot IF Brommapojkarna och tillhör således Svensk Elitfotboll även i år. Till årets upplaga av Superettan verkar Trelleborgs FF rykt upp sig. Laget är än så länge obesegrade, men har samtidigt inte vunnit någon av sina tre senaste matcher.

På fyra spelade matcher har tre olika spelare i Akropolis IF gjort varsitt mål. Vem i laget kan komma att bli säsongens utpräglade målskytt?

När Akropolis IF gjort det första målet har laget inte förlorat en tävlingsmatchmatch sedan den 31:a oktober 2020. Stark statistik som kan vara något att bygga vidare på.

I en haltande tabell placerar sig Akropolis IF på en 14:e plats, tre poäng bakom Trelleborgs FF som vi hittar i mittersta mitten av tabellen (8:a).

Foto: Harald Weidinger - harres photography.

Spelarkommentarer från Marcus Burman:

Många lag brukar tycka att både vädret och underlaget på Vångavallen kan göra det svårspelat. Vad lärde ni er från fjolårets besök på arenan?

– Den här tiden på året har gräsplanerna inte alltid hunnit bli så bra, men det är lika för båda lagen. Vi får försöka hantera det på bästa sätt. Förra året åkte vi på en snöplig kvittering med matchens sista spark. Är det något vi lärt oss så är det att man måste vara påkopplad hela tiden, 90 minuter + tilläggstid, sade Marcus Burman.

Likt förra året slutar många matcher oavgjort. Är det en tillfällighet eller finns det en förklaring?

– Superettan är en serie fylld av 16 duktiga fotbollslag. Det finns inga ”lätta matcher”. Matcherna är väldigt jämna och det är små marginaler som avgör i slutändan. Det gäller att försöka få marginalerna på sin sida för att omvandla kryss till vinst, sade Marcus Burman.

Marcus Burman fortsätter sitt resonemang med att säga:

– För att gå segrande ur jämna matcher krävs det att vi ”gör jobbet” och gör rätt saker i 90 minuter. Känslan så här långt på säsongen är att vi blivit hårt straffade under de perioder av matcherna då vi spelar mindre bra. Lyckas vi tas oss ur de perioderna utan att behöva släppa in mål så kommer vi närmare tre poäng, sade Marcus Burman.

Foto: Harald Weidinger - harres photography.

Imorgon väntar en match mot Trelleborgs FF. Vad vet du om motståndarna?

– Vi möter ett Trelleborgs FF som har en del skickliga spelare. De har börjat säsongen ganska starkt och är framförallt duktiga i sitt inläggspel. På fasta situationer så får vi se upp och försöka ta hjälp av varandra. Annars handlar det mest om att utföra de aktioner vi är bra på. Förhoppningsvis leder de till säsongens första seger, sade Marcus Burman.

Svensk Elitfotboll (SEF) har dragit igång kampanjen #visaerafärger. Vad har du att säga till våra supportrar som suktar efter att få komma och se er spela?

– Publiken är en stor del av sporten. Såklart saknar vi våra supportrar väldigt mycket. Samtidigt är vi oerhört tacksamma över de stöd vi mottagit och kommer ge allt för att ge tillbaka i form av bra fotboll och tre poäng, med start imorgon mot Trelleborgs FF, avslutade Marcus Burman.

Vi tackar Marcus Burman för att de tog sig tid att prata med oss.