Inför matchen mot Östers IF

måndag 02 augusti 2021

Akropolis IF vs Östers IF.
Tisdagen den 3:e augusti, klockan 19:00, Studenternas IP.

Ta med en kompis och kom och se matchen på plats. Köp din biljett här! I annat fall sänds matchen av Discovery+.

Äntligen är det dags för hemmamatch igen när vi gästas av Östers IF. I den senaste omgången begav sig Akropolis IF till Göteborg där vi avslutade matchen mot GAIS på ett fint sätt. Både med mål och poäng. Tillbaka på hemmaplan hoppas vi att så många av er supportrar kommer och bär fram laget på sedvanligt sätt när vi spelar (trots det temporära arenabytet). Ert stöd betyder mycket för oss och får spelarna att löpa de extra metrarna som oftast leder till tre poäng.

För andra hemmamatchen i rad spelar vi på Studenternas IP. Avspark klockan 19:00 imorgon.

Matchens företag:

Matchen presenteras i samarbete med TP Mur & Puts. Sedan 1993 har TP Mur & Puts utfört invändiga och utvändiga murnings- och putsningsarbeten med traditionell färgsättning av fasader. I dag är de ett etablerat namn i Storstockholm med kunder som NCC, Skanska och bostadsrättsföreningar. Hos TP Mur & Puts arbetar erfaren, engagerad och duktig personal som sätter hantverket i fokus. TP Mur & Puts strävar alltid efter att göra ett bra jobb och ser kundens nöjdhet som ett kvitto på ett väl utfört arbete. På deras hemsida kan ni läsa mer om företagets tjänster och erbjudanden.

Om motståndarna:

Efter perioder av bra och mindre bra spel placerar sig Östers IF på en 9:e plats i Superettan. Superettan är en jämn och svår serie. Det kan Östers IF resultatrad instämma i.  Segrarna och förlusterna har avlöst varandra i jämn takt, totalt har det blivit fem vardera varav tre oavgjorda resultat.

Östers IF har under ledningen av Denis Velic varierat en hel del i sina formationer på plan. På sistone har de ställt upp sitt manskap i ett traditionellt 4-4-2 – där de – likt formationen utmärkt sig för att vara  strukturerade och duktiga defensivt. I den senaste matchen mot Jönköping Södra tog Östers IF en tung skalp genom att vinna med 1-0. Smålandsgänget har inte öst in mål i årets upplaga av Superettan utan snarare stängt igen defensivt och stuckit upp och gjort ett avgörande mål i sina matcher. I laget finns flera spelare som har kvaliten till att göra det. Bland annat Nicolas Mortensen, James Keene och nyförvärvet från Kalmar FF Isak Magnusson.

Foto: Harres Photography.

Linus Mattsson om matchen.

Första matchen från start i Superettan 2021 senast mot GAIS. Hur var matchen att spela?
– Det var en mäktig och häftigt upplevelse, speciellt med publik på plats. GAIS är ett starkt hemmalag.  Vi gör det bra som lyckas ta med oss en viktigt pinne, sade Linus Mattsson.

Du blev framröstad till matchens lirare av supportrarna. Vad tyckte du själv om din insats?
– Jag tycker den var okej, jag försökte hjälpa laget så mycket som möjligt genom att följa matchplanen samt ge 100% i alla situationer, sade Linus Mattsson.

Efter två matcher där vi varken gjorde mål eller tog poäng så sprack båda sviterna senast mot GAIS i och med Figueroas mål. Hur viktigt var målet och poängen att ta med sig framöver.
– Målet och poängen var båda väldigt viktiga för tabellen men även för laget i helhet, sade Linus Mattsson.

Imorgon väntar Östers IF på Studenternas IP. Hur behöver vi spela för att ta tre poäng?
– Östers IF är ett tufft motstånd. Vi måste komma upp till  100% för att ta med oss poäng. Genom att följa matchplanen och ge allt i alla situationer har vi en bra chans att ta tre poäng, avslutade Linus Mattsson.

Vi tackar Linus Mattsson för att han tog sig tid att prata med oss.