Inför matchen mot Östers IF

fredag 26 november 2021

Akropolis IF åker till Växjö för att spela säsongens sista match i Superettan. I en tabell som varit så jämn hela året har lagen kämpat i toppen och botten för att nå sina mål. Till helgen ska allt avgöras, så även Akropolis öde (blir det kvalspel eller inte).

Östers IF vs Akropolis IF
Lördagen den 27:e november, klockan 15:00, Visma arena.

Matchen går att följa på discovery+ eller genom att se matchen live.
Mer information inför kvalstriden hittar ni här!

Foto: Harres Photography.

Matchens företag:

Matchen presenteras i samarbete med 08 Bil i Hammarby Sjöstad. 08 Bil är ett företag som erbjuder ett stort sortiment av begagnade bilar från ledande leverantörer och varumärken. Att köpa bil ska vara enkelt. 08 Bil jobbar alltid efter kundens önskemål och hjälper dig att hitta en bil som passar dina behov. Klicka in på deras hemsida för att ta del av erbjudanden och tjänster.

Om motståndarna:

Östers IF kommer till sin hemmaborg med lite att spela för. Hoppet om uppflyttning till Allsvenskan är förbi men det finns fortfarande en chans att avsluta säsongen snyggt genom att hålla liv i en otrolig trend på elva matcher utan förlust. Östers IF har mycket att tacka sin höstsäsong som tagit laget upp från de nedre platserna till en 6:e position i tabellen. Framgångsreceptet må nog vara spelet på hemmaplan där Östers IF är bland de starkaste i serien. På Visma Arena ställer Östers IF oftast upp i en 4-2-3-1 formation och utmärker sig för att föra matcherna med ett stort bollinehav. Sätt till statistiken är de träffsäkra med sina avslut på mål. Minst en boll per match brukar gå i mål.

Poängstarkast i Östers IF är anfallaren Nicolas Mortensen med sina nio mål och två assist.

Motivation möter klass. Östers IF:s förstklassiga hemmafacit får  se sig hotat till helgen av gästande Akropolis IF som frustar efter tre poäng som möjligen skulle ta oss från ett negagitv kvalspel i decembers kalla mörker.

Akropolis IF har bra minnen från mötena med Östers IF (2 vinster, 1 oavgjord och 0 förluster 2020/2021). Senast lagen mötes var på Studenternas IP i somras. Då vann Akropolis IF med 1-0.

Foto:

Spelarkommentarer från Alexander Abrahamsson.

Hur går snacket i truppen inför den sista matchen i Superettan 2021. Matchen är av stor betydelse.
– Det är klart att hela laget är medvetna om matchens betydelse, vi har dock försökt att lägga fokus på de sakerna som vi behöver göra bra för att få med oss resultat. Vi är väl förberedda och vi kommer ge allt vi har ute på planen.

Östers IF är inne i en bra form, men har lite att spela för. Hur tror du matchbilden blir?
– Jag tror att inställning och hjärta kommer vara direkt avgörande i den här matchen, vi har allt att spela för och de väldigt lite sätt till tabellplacering. Östers IF är dock ett skickligt lag så det lär bli en tuff match men kommer också bjudas på krig i 90 minuter +.