Nyheter

Inför matchen mot Örgryte IS FF

fredag 14 maj 2021

Akropolis IF vs Örgryte IS FF.
Lördagen den 15:e maj, 13:00, Grimsta IP.


Under rådande restriktioner släpps endast utvalda personer in på arenan. Matchen går att följa via länken nedan.
https://www.discoveryplus.se/sport/fotboll/superettan/akropolis-if-orgryte-is-fotboll/

Matchens företag:

Matchen presenteras i samarbete med Cleanhouse. Cleanhouse har mångårig erfarenhet inom branschen och förser dig med allt från hygien- och förbrukningsartiklar och städutrustning till arbetskläder – allt utifrån dina behov som kund. Som en komplett leverantör med stort personligt engagemang ser Cleanhouse alltid till att leverera rätt produkter till rätt plats, i rätt tid och till rätt pris. Klicka in på deras hemsida för att ta del av företagets tjänster och erbjudanden

Visste ni att…

Marcus Haglind-Sangre återvänder till Grimsta IP och Stockholm. En person som inte framstår som vem som helst i Akropolis IF kretsar. Under sina fyra år i Akropolis IF var han en framstående gestalt som bar kaptensbindeln runt sin arm när han var med och spelade upp oss till Superettan.

De två senaste matcherna mellan lagen har slutat med två Akro-segrar 2-0 och 1-0.

Efter fem spelade omgångar placerar sig Örgryte IS FF på sista plats i tabellen med enbart två inspelade poäng. Matchen imorgon på Grimsta IP blir en drabbning mellan två lag som suktar efter tre poäng.

Efter två bortamatcher på naturgräs i Skåne väntar ett passningsvänligare underlag hemma på Grimsta IP. Något som ökar förutsättningarna för snabbt och vägvinnande bollrullande i anfallen

Foto: Harald Weidinger - harres photography. Panos Dimitriadis diskuterar med John Alvbåge.
Foto: Harald Weidinger - harres photography. Panos Dimitriadis diskuterar med John Alvbåge.

Spelarkommentarer från Panajotis Dimitriadis:

 

Hur ser du på Akropolis IF säsongsinledning?

– Den har varit hackig. Vi har inte vunnit än – så den har inte varit bra – det kan jag konstatera. Det känns som vi behövt få lite tid på oss för att få saker och ting att klaffa. Under de första fem matcherna har vi lärt oss en hel del och tagit stora kliv – även om resultaten inte gått vår väg – känner jag att vi hela tiden blir bättre och är på rätt väg. Det är trots allt en skön känsla. Även fast vi inte vunnit våra matcher så känner vi att vi inte är långt ifrån en seger. Vi är bara små detaljer från den första vinsten, efter den tror jag det mesta släpper och allt går vägen, sade Panajotis Dimitriadis.

”Panos” analyserar sedan sin egen start på säsongen:
– För egen del startade jag som mittback men spelade i matchen mot Trelleborgs FF som mittfältare. Det är en position jag verkligen vill spela och trivs på. Det är där jag kan bidra som mest för laget och mig själv.

 

Du anslöt tidigare i år från AIK. Finns det något eller någon hos Akropolis IF som verkligen imponerat på dig?

– Helheten. Jag tycker alla spelare, ledare, och organisationen tillsammans har en bra sammanhållning. Alla i klubben jobbar tillsammans och strävar efter att lyckas med de uppsatta målsättningarna. Jag är ny i klubben men samtidigt inte. Jag har haft koll på Akropolis IF i flera år och är framförallt imponerad över de prestationer klubben stått för på senare år. Klubben har satt en hög ribba. Det sätter krav på oss nya spelare som kommit in till Akropolis IF och ska fortsätta bidra och utveckla klubben. Det finns en laganda och historia som gör att folk verkligen vill vara ”här” representera klubben och nå framgångar, så det känns verkligen positivt, sade Panajotis Dimitriadis.

 

Superettan är omtalad för att vara en jämn serie. Vad är det som gör Supperettan till en svår liga med många oavgjorda resultat?

– Det skiljer sig inte så mycket i kvalité mellan spelarna och lagtrupperna skulle jag säga. Det är inte samma resurser i Superettan som i Allsvenskan. Alla de duktigaste spelarna i Superettan och de lägre divisionerna plockas ganska snabbt av Allsvenska lag. Det resulterar i att kvalitén i majoriteten av Superettanlagen håller en jämn/jämlik nivå spelarna emellan. Det gör i sin tur att lagen inte skiljer sig så mycket i jämförelse med varandra, vilket också visar sig i resultatraderna. Sen är det andra yttre omständigheter som också berör, planer, resor, resurser. Superettan är en svår serie – det är ökänt – spelare som kommer från utlandet eller högre nivåer (som Allsvenskan) vet att Superettan är en utmaning (speciell serie). Om ett lag ska gå hela vägen behöver klubben ha en jämn nivå från start till slut. På så sätt gör man skillnad, sade Panajotis Dimitriadis.

Foto: Harald Weidinger - harres photography. Panos Dimitriadis leder sitt lag.
Foto: Harald Weidinger - harres photography. Panos Dimitriadis leder sitt lag.

Imorgon väntar Örgryte IS FF på Grimsta IP. Vad vet vi om dem?

– Inte så mycket. Jag har spelat mot dem med AIK i Svenska cupen men inte mycket mer än så. På schemat idag ska vi ha en analys om Örgryte IS FF. Det mesta handlar om att uppdatera sig med hur de spelat de senaste matcherna, hur formen är, vilka spelare vi ska se upp med – allt det där klassiska snacket. Det är lite sådant vi fokuserar på idag. Att Örgryte IS FF är ett historiskt lag tänker vi inte så mycket på. Det handlar mer om att analysera deras insatser den senaste tiden. Samtidigt ska vi inte lägga för mycket vikt på motståndarna. Det gäller att vi fokuserar på det vi är bra på, sade Panajotis Dimitriadis.

 

Vi tar vid där du slutade i föregående fråga. Om vi ser till oss själva. Vad behöver vi göra för att ta den första tre-poängaren och bryta mönstret av oavgjorda resultat?

– Både mot GIF Sundsvall och Trelleborgs FF har vi känt oss dominanta. I perioder har vi haft väldigt bra kontroll men får inte utdelning. Nästa utmaning är att få utdelning för allt arbete och slit vi lägger ner. Nyckeln inför imorgon blir att ta vara på de chanser vi skapar. Vi måste göra mål på de chanser vi skapar, på så sätt får vi betalt för det vi gör. Om vi gör det första målet tror jag vi kommer växa. Vi är duktiga på att kontrollera matchbilder, så gör vi det första målet tror jag vi har en växel till att stänga matchen. De senaste två veckorna känner jag verkligen att vi är påväg framåt. Vi tar steg i rätt riktning hela tiden. Imorgon känns verkligen som en dag då mycket kommer lossna, sade Panajotis Dimitriadis

Är det någon spelare eller spelmässig detalj man ska hålla ett öga på under matchen imorgon?

– Rent spontant är det många spelare som visat framfötterna. Jag vill egentligen inte lyfta fram något enskild. Jag tycker alla kämpar, även avbytarna och de som inte spelar. Vi är ett lag där alla är minst lika viktiga. Som jag varit inne på tidigare hoppas jag supportrarna får se ett lag som ”växt ihop sig”, spelar underhållande och visar upp en effektivitet imorgon mot ÖIS, avslutade Panajotis Dimitriadis.

Vi tackar Panajotis Dimitriadis för att de tog sig tid att prata med oss

Annons

Footer

Akropolis IF

Akropolis IF grundades 1968 och har sedan dess varit en familjär klubb, engagerar sig aktivt för utökad integration och acceptans i samhället och erbjuder ungdomar både meningsfull fritidssysselsättning, kvalificerat hjälp och fotbollsutbildning att lyckas via fotbollen.

Kontakt

Akropolis IF
Box 1129
164 22 Kista


Telefon: 0702304605

kansli@akropolisif.com