Inför matchen mot Norrby IF

fredag 16 juli 2021

Akropolis IF vs Norrby IF.
Lördagen den 17:e juli, 13:00, Studenternas IP.

Macthens sänds av Discovery+

Imorgon väntar en ny match i Superettan  vi gästas av Norrby IF på Studenternas IP.
Imorgon väntar en ny match i Superettan vi gästas av Norrby IF på Studenternas IP.

Matchens företag:

Matchen presenteras i samarbete med Jarla Trafikskola. Jarla Trafikskola har sedan 1975 utbildat stabila förare som agerar sunt i olika trafiksituationer. Jarla Trafikskola erbjuder utbildning för personbil, moped, motorcykel, utökat B och BE-körkort. Utbildningarna anpassas efter elevens tempo och önskemål. Du som elev väljer själv om du vill ta en intensivkurs eller traditionella körlektioner. Alla läroplanerna är godkända av trafikverket och används för att ge varje elev en effektiv utbildning: Snabbt, professionellt och till ett rimligt pris. Klicka in på deras hemsida för att ta del av företagets tjänster och erbjudanden.

Om motståndarna:

Norrby IF är en av Superettans positiva överraskningar. Inför säsongen trodde få att Norrby IF skulle blanda sig i den absoluta toppen av Superettan men laget från Borås har tystat kritikerna och gått som tåget hittills på säsongen. Norrby IF ställer allt som oftast upp i en 3-4-3 formation där laget agerat oerhört säkert utifrån de defensiva direktiven. Med ett ramstarkt försvar som bara släppt in nio mål och hållit fem nollor blir Norrby IF en tuff nöt att knäcka för de flesta lag.

Norrby IF:s bästa målskyttar är Bubacarr Jobe och Dijan Vukojevic men i laget finns också andra namn som håller hög nivå på fotbollsplanen. Rasmus Örqvist, Anton Cajtoft och Ivo Pekalski är bara några som tål att nämnas.

Matchen mot Akropolis IF blir Norrby:s första i Superettan sedan den 19:e juni.

Mot tre nya poäng.

Visste ni att…

Matchen spelas på Studenternas IP eftersom Grimsta IP byggs om. Arenan är inte i speldugligt skick.

I matchen mot Helsingborgs IF gjorde Cesar Weilid sin hundrade match i Akropolis IF:s vit-blåa tröja. Den offensiva ytterbacken har länge varit en viktig kugge i Akropolis IF lagbygge. Vi kan bara buga och boka för hans insatser och hoppas på att det blir 100 matcher till.

Akropolis IF och Norrby IF möttes två gånger under 2020. Det första mötet slutade 1-1 efter att Andrew Stadler kvitterat med matchens sista spark. I returen vann Norrby IF med 3-1 på Grimsta IP.

Norrby IF är starka på bortaplan och kommer till Studenternas IP med en svit på fyra matcher utan förlust.

Inför matchen med Cesar Weilid.