Inför matchen mot Landskrona BOIS

lördag 06 mars 2021

Akropolis IF vs Landskrona BOIS.
Söndagen den 7:e mars, kockan 15:00, Grimsta IP.

Visst ni att…
Både Akropolis IF och Landskrona BOIS är utslagna i cupen och har inte någon möjlighet på fortsatt avancemang, men det förtar inte andra aspekter inför söndagens match. Eftersom Landskrona BOIS är en seriekonkurrent blir det intressant att se vart vi står i jämförelse med dem, – inför Superettans start.

Landskrona BOIS är en helt ny företeelse för Akropolis IF. Det är något som inte inträffar så ofta numera. Att stifta ny bekantskap på äldre dagar är alltid välkommet.

En av Andrew Stadlers första klubbar i Sverige var Landskrona BOIS. Stadlers sejour hos klubben var väldigt lyckosam. Under säsongerna 2014 och 2015 noterades han för 35 mål på 64 framträdanden.

Akropolis IF var oerhört starka på Grimsta IP under fjolåret (förlorade bara en match i tävlingsspelet). Till årets första hemmamatch med poäng på spel får trenden mer än gärna hålla i sig.

Matchen ser ni på Cmore. Klicka på länken för att komma direkt till sändningen. https://www.cmore.se/sport/spel/13322844-akropolis-if-landskrona-bois

Matchtruppen mot Landskrona Bois

Motståndarkollen:
Landskrona BOIS bildades 1915 och är en klassisk bekantskap för fotbollfanatiker i Sverige. Klubben har gjort 34 säsonger i Allsvenskan samt hunnit med att vinna en cuptitel 1972.

Efter att ha tillbringat de senaste åren i Division 1 är Landskrona BOIS tillbaka i Svensk Elitfotboll igen. Precis som Akropolis IF hade Landskrona BOIS en lyckad säsong under Coronaåret som gick. I seriespelet slutade klubben tvåa i Division 1 södra. En positionering som betydde att Skåneklubben skulle behöva besegra Dalkurd FF i ett dubbelmöte för att nå Superettan. I kvalspelet stod Landskrona BOIS för imponerande insatser. Efter att ha vunnit det första mötet med 2-0 räckte det oavgjorda resultatet (1-1) i den andra matchen för att göra avancemanget till ett faktum. BOIS bytte därmed plats med Uppsalaklubben i seriesystemet.

Till spelåret 2021 har Akropolis IF kommande seriekollega inlett säsongen något knackigare. Träningmatcherna spelade Landskrona av, av bara farten och fick säkerligen en del svar i 6-1 vinsten mot Torns IF och 2-0 segern mot Kalmar FF. Resultaten gav säkert en del tro på att offensiven satt på plats. Men efter två spelade matcher i Svenska Cupen har BOIS kammat noll både i målprotokollet och poängprotokollet.

Foto: Harald Weidinger.

En spelare att se upp med
En anledning till att målskyttet avstannat under Svenska Cupen kan ha att göra med att BOIS offensiva pjäser (Linus Olsson och Kevin Jensen) upplevt skadebekymmer och inte kommit till spel. Kevin Olsson är en vital spelare för klubben med sina 22 mål de senaste två åren. Men med honom på skadelistan finns ett annat pålitligt namn att förlita sig på. Erik Pärsson värvades in inför säsongen och har stor erfarenhet från spel i Allsvenskan och Superettan. Den Malmö FF fostrade anfallaren har tidigare öst in mål för bland annat Falkenberg FF och blir ett hot att hålla koll på för Akropolis IF på söndag.

Något att utnyttja
Landskrona har inte agerat helt förtroendeingivande i de defensiva delarna av spelet. Både mot Östersund FK och Mjällby AIF släppte Landskrona BOIS in tre mål vardera. Har laget från söder finslipat på detaljerna under veckan som gått eller lyckas Akropolis IF hitta igenom och göra mål till vårt glädjes vrål?