Inför matchen mot Landskrona BoIS

lördag 23 oktober 2021

Två matcher i rad väntar för Akropolis IF på Grimsta IP. Första ut gästar Landskrona BoIS som rest hela vägen från en av Sveriges sydligaste städer med många poäng insamlade i bagaget.

Akropolis IF vs Landskrona BoIS.
Söndagen den 24:e oktober, klockan 13:00, Grimsta IP.

Matchen går att följa hos discovery+ eller genom att se matchen live. Köp din biljett här!

Foto: Harres Photography.

Matchens företag:

Matchen presenteras i samarbete med Offitech. Offitech erbjuder smarta och tidsbesparande lösningar för din dokumenthantering. Med ett stort sortiment av skrivare, konferensrumsutrustning och andra IT lösningar introducerar Offitech smarta mjukvarulösningar som är till för att underlätta ditt dagliga arbete. Klicka in på Offitechs hemsida för att ta del av företagets tjänster och erbjudanden.

Om motståndarna:

Landskrona BoIS säsong kan ses som en spegelbild av Akropolis IF debutår ifjol. Som nykomlingar var kraven inför säsongen inte allt för högt ställda, men likt Akropolis IF 2020 har BoIS visat sig svårslagna och jobbiga att möta för seriens alla lag. Med fem omgångar kvar jagar Skåne-gänget ett allsvenskt avancemang och med den tro och driv på som laget visat verkar allt vara möjligt.

Inför matchen på Grimsta IP slog Kjelle Svensson en signal till Landskrona BoIS klubbchef Michel Ekberg.

Grattis till era framgångar ni är verkligen på väg mot något stort!
Tack för det. Vår säsong påminner om era framgångar förra året. Vi har haft en treårsplan med laget. Ett väl inarbetat spelsystem låg spelaromsättning och samma tränare.

Vad var målsättning när ni gick in i denna säsong?
Eftersom vi åkt lite hiss upp och ner genom seriesystemen så vill vi etablera oss som ett elitlag även 2022 och jag tror vi har klarat målet nu.

Landskrona BoIS spelsätt, hur definierar man det?
Vi vill styra matcherna från minut 1-90 äga mycket boll och vara jobbiga att möta.

Foto: Harres Photography.

Till helgen väntar Akropolis på bortaplan vad säger det motsåndet er?
Tuff borta match. Det blev 1-1 hemma och jag tror verkligen att vi kommer få kämpa för att få med oss poängen hem. På förhand känns det ända bra och inspirerande.

Ni har en spelare som flera klubbar lagt bud på. Nummer 21 Kevin Jensen, är han en spelare vi ska hålla ett extra öga på ?
Ja han är bra och har under säsongen visat sin målfarlighet. Jag vill också framhålla nummer 20 Sumar Almadjed som spelar i en så kallad 6:a position det vill säga en sådan som ligger framför egen backlinje och stöttar upp vid snabba vändningar hos motståndarna.

Tack för att jättetrevligt samtal och välkommna på söndag.
– Tack själv och på återhörande.

Intervjuare: Kjelle Svensson.

Alexander Abrahamsson om matchen som var och utmaningarna framöver.