Inför matchen mot Jönköping Södra

måndag 07 juni 2021

Jönköping Södra vs Akropolis IF.
Måndagen den 7:e juni, klockan 19:00, Vapenvallen.

Rösta på matchens lirare!

Foto: harres photography. Det närmar sig avspark mot Jönköping Södra.

Matchens företag:

Matchen presenteras i samarbete med Dennis Kött & Charkuteri företaget för dig som älskar bra kött. Med mångårig erfarenhet och hög kvalité på Kött & Charkuteri maler de bland annat egen färs, gör egna korvar med hög kötthalt och lagar husmanskost till lunch varje dag. Med hög kunskap inom området vaskar de fram guldkornen bland chark- och köttföretagen i Sverige och världen för att gynna tillverkare som använder så få tillsatser som möjligt.

Klicka in på deras hemsida för att ta del av företagets tjänster och erbjudanden.

Visste ni att…

Publiken är tillbaka på arenorna runt om i Sverige. Till helgen blir det Akropolis IF tur att fylla sin hemmaborg (Grimsta IP) med 500 åskådare. Säkra din plats till Stockholmsderbyt här! Innan dess väntar en otroligt viktig match i Jönköping mot J-Södra.

Jönköping Södra letar efter sin tredje raka viktoria. Triumferna på sistone gör att J-Södra placerar sig på en 9:e plats i tabellen, fyra poäng före Akropolis IF.

Matchen spelas inte på J-Södras klassiska hemmaplan – Stadsparksvallen – utan har flyttats till Vapenvallen.

Förra året slutade matcherna mellan lagen 1-1 och 1-3 i Jönköping Södras favör.

Akropolis IF har så här långt på säsongen fem olika målskyttar. Kevin Ohlsson Lounis, Daniel Larsson, Oscar Pettersson, Marcus Burman och Mattias Bouvin står alla på varsitt mål. Vem blir först med att gå upp till två?

Första målet vinner. Ingen av lagen har förlorat när man gjort det första målet.

Matchen ser ni på discovery+. Klicka på länken för att komma direkt till sändningen.

Lyckas vi ta vid, där den senaste matchen slutade?

Motståndarkollen:

Jönköping Södra grundades den 9:e december 1922 och kom snabbt att kallas för bygdens lag. Sedan 2006 är föreningen en del av den svenska elitfotbollen, vilket stärktes ytterligare under de allsvenska säsongerna 2016 och 2017.

Sedan sin återkomst till Superettan 2018 ses Jönköping Södra varje år som ett av de mer framträdande klubbmärkena i serien. Denna fördom har slagit in sätt till de senaste säsongerna där klubben slutat högt upp i tabellen, 4:a respektive 3:a. Till årets säsong har laget ännu inte riktigt fått ordning på fötterna. En imponerande 5-1 seger i premiären mot Vasalund IF följdes upp av fem raka matcher utan seger. Laget har på sistone lyckats ta sig ut ur mörkret och för att möta de ljusa strålarna från sommarsolens varma sken. De två senaste matcherna har slutat med sex poäng. Vinster mot Lanskrona BoIS och GIF Sundsvall med 3-1 respektive 2-1 har tagit laget upp för tabellen till en 9:e plats.

Bästa målskyttar:
1. Adrian Edqvist: 3 mål.
2. Eric Johana Omondi: 3 mål.
3. Robin Book: 2 mål.

Bästa Framspelare:
1. Jesper Svensson: 3 assist.
2: Daniel Strandsätter: 2 assist.
3: Eric Johana Omondi 2 assist.