Inför matchen mot IK Brage

lördag 06 november 2021

Akropolis IF reser till Borlänge i jakt på att säkra en plats i Superettan till 2022. För motståndet står ett lag som försöker göra detsamma.

IK Brage vs Akropolis.
Söndagen den 7:e november, klockan 15:00, Borlänge Energi Arena.

Matchen går att följa hos discovery+ eller genom att se matchen live.

Foto: Harres Photography.

Matchens företag:

Matchen presenteras i samarbete med Café Volta.  Vólta är ett familjedrivet kafé med passion för kaffe. Här har vi skapat en avslappnad vardagsrumsmiljö där du kan njuta av en matig och fräsch sallad eller en stående espresso “on the go”. Kom förbi och småprata med oss, en granne eller bläddra i ett magasinet.

Om motståndaren:

IK Brage placerar sig för tillfället på en 13:e plats i Superettan, men med en fin resultatsrad på sistone greppar de efter säkrare positioner för att undvika ett kvaldrama. I och för sig blev det en 0-3 förlust i den senaste omgången mot Helsingborgs IF, men förutom den har laget gått obesegrade de senaste sex matcherna. IK Brage är svårslaget, speciellt på hemmaplan där många av vinsterna kommit.

IK Brage fomerar sig efter den klassiska 4-4-2 formationen och är enligt många ett tungt lag att möta. De spelar en väldigt direkt fotboll där bollen går mot mål, vilket de mer offensiva pjäserna verkar nyttja. Leornad Pllana imponerar framförallt och står noterad för tolv mål och tre assist

Det var ett tag sedan lagen möttes. I premiären av Superettan 2021 gjorde lagen lika många mål på Grimsta IP. Matchen slutade 1-1..

Spelarkommentarer från Linus Mattsson inför matchen mot IK Brage.