Nyheter

Inför matchen mot IFK Värnamo

söndag 23 maj 2021

IFK Värnamo vs Akropolis IF.
Måndagen den 24:e maj, kl 18:30, Finnvedsvallen.


Under rådande restriktioner släpps endast utvalda personer in på arenan. Matchen går att följa via länken nedan. https://www.discoveryplus.se/

Matchens företag:

Matchen presenteras i samarbete med PAN Trading. PAN Trading har maskinerna du behöver. Ända sedan 1992 har Pan Trading levererat kvalitativa och tillförlitliga anläggningsmaskiner, tillbehör, reservdelar och rivningsutrustning till små och stora företag. PAN Trading en maskinleverantör att lita på. Klicka in på deras hemsida för att ta del av företagets tjänster och erbjudanden.

Visste ni att…

Inför helgens omgång toppade IFK Värnamo serien med 13 poäng. Imponerande start av nykomlingarna.

IFK Värnamo har inte släppt in ett enda mål på sina fyra senaste matcher. En tuff uppgift tycks vänta för Akropolis IF offensiv som så här långt på säsongen inte klaffat.

Matchen på Finnvedsvallen blir det första mötet någonsin mellan klubbarna.

Vinster för IK Brage och Vasalund IF tidigare under helgen sätter Akropolis IF i ett utsatt läge i tabellen. Resultaten skapar en extra nerv inför matchen mot IFK Värnamo.

Första målet vinner. Ingen av lagen har förlorat när man gjort det första målet.

Många målchanser senast mot ÖIS. Rasslar bollen in i mål i Akropolis IF favör imorgon istället?

Foto: Harald Weidinger - harres photography.
Foto: Harald Weidinger - harres photography.

Spelarkommentarer från Alexander Abrahamsson:

 

Du har inlett säsongen starkt och ser ut att vara i ett väldigt bra stim. Hur känns kroppen och hur ser du på de prestationer du stått för hos Akropolis IF?

– Det har såklart tagit ett tag att få kroppen van vid en hög belastning. Nu har jag dock kommit till ett skede där kroppen känns väldigt bra – känns bättre för varje match som går. Personligen tycker jag att mina prestationer har varit hel okej, samtidigt vet jag att jag har mycket mer att ge. Det känns som om mina prestationer blir bättre för varje match jag får i benen. Jag hoppas kunna bibehålla formen och fortsätta utvecklas under säsongens gång, sade Alexander Abrahamsson.

 

För laget har det gått något tyngre. Sex matcher utan seger. Hur påverkar det en spelartrupp?

– Det är klart det har varit frustrerande att inte få resultaten med sig. Det är dock viktigt att vi inser att vi har gjort en hel del bra prestationer som med små avgörande marginaler hade kunnat gå vår väg. Trots resultaten håller vi uppe modet, lagandan och en god stämning, vilket jag ser som en styrka hos oss, sade Alexander Abrahamsson.

 

Ett talspråk är att ”andra året i en serie är mycket tuffare än det första”. Stämmer det och hur kan det vara så?

– Jag har inte så bra insyn i hur det såg ut förra året. Från vad jag förstått gjorde Akropolis IF ett riktigt bra jobb på alla plan och spelade till sig en imponerande tabellplacering. I år så är vi en del nya spelare och tränare vilket gör att det är mycket nytt för alla att vänja sig vid. Det tar tid, vilket man delvis kan se i vårt spel. Jag tycker ändå vi tagit stora kliv den senaste tiden, sade Alexander Abrahamsson.

Foto: Harald Weidinger - harres photography. Alexander Abrahamsson i kamp med Pontus Engblom
Foto: Harald Weidinger - harres photography. Alexander Abrahamsson i kamp med Pontus Engblom

Ni tycks ändå spela bättre för varje match som går. Försvarsspelet börjar sitta och offensivt kommer ni till en del chanser. Vad talar för att den första ”trepoängaren” kommer imorgon?

– Enligt mig så har vi gjort tre gedigna prestationer i rad där vi kanske borde fått ihop mer poäng än vad vi lyckats med. Till morgondagens match har vi slipat på detaljer som vi ansåg behövde bli bättre. Förhoppningsvis har vi utvecklat de tillräckligt för att göra skillnad i matcherna. Vi har stor revanschlust i laget som ger en extra boost. Tillsammans med en bra träningsvecka har vi alla förutsättningar för att göra en bra insats och slåss om tre poäng, sade Alexander Abrahamsson.

 

IK Värnamo har gått som tåget under inledningen av Superettan. Vad gör IFK Värnamo till ett bra lag och vad behöver vi göra för att bromsa deras framfart?

– De har absolut haft en bra inledning och är inne i ett stim. IFK Värnamo spelar en bra och varierande fotboll med skickliga individuella spelare. För vår del blir det viktigt att vi gör ”det” som vi är bra på – precis som i alla andra matcher. Det skulle vara glädjande om vi kunde vara effektivare i sista tredjedelen och att hålla en nolla bakåt skulle var på tiden, sade Alexander Abrahamsson.

 

Avslutningsvis om du får nämna en sak (någon eller något) som imponerat på dig under ditt första halvår i Akropolis IF, vad skulle det vara?

– Jag skulle säga gruppen. Det är riktigt härliga individer och duktiga fotbollsspelare som ligger bakom det här laget, avslutade Alexander Abrahamsson.

Vi tackar Alexander Abrahamsson för att de tog sig tid att prata med oss

Annons

Footer

Akropolis IF

Akropolis IF grundades 1968 och har sedan dess varit en familjär klubb, engagerar sig aktivt för utökad integration och acceptans i samhället och erbjuder ungdomar både meningsfull fritidssysselsättning, kvalificerat hjälp och fotbollsutbildning att lyckas via fotbollen.

Kontakt

Akropolis IF
Box 1129
164 22 Kista


Telefon: 0702304605

kansli@akropolisif.com