Inför matchen mot IFK Värnamo

söndag 29 augusti 2021

Imorgon går Superettans två formstarkaste lag ut på Grimsta IP:s konstrgräs för att göra upp om tre poäng. Efter att Akropolis IF stått för en imponerande insats mot Norrby IF väntar ytterligare en toppkandidat – som inför i år blåst in som en frisk fläkt från division 1.

Akropolis IF vs IFK Värnamo.
Måndagen den 30:e augusti, kl 19:00, Grimsta IP.

Matchen ser ni på plats eller på discovery+.

Akropolis IF har börjat få fart på sitt spel och är för tillfället ett av seriens formstarkaste lag.

Matchens företag:

Matchen presenteras i samarbete med Uni-Vent AB. Uni-Vent har sedan 2005 utfört luftflödesinjusteringar, uppmätningar, utredningar av ventilationssystem och installationer. Med kunnig personal hjälper Uni-Vent sina kunder att finna den lämpligaste lösningen både ur ett funktionellt och ekonomiskt perspektiv – så att ingenting lämnas åt slumpen. Klicka in på deras hemsida för att ta del av erbjudanden och tjänster.

Om motståndarna:

IFK Värnamo är nykomlingen som blåst in som en frisk fläkt till årets upplaga av Superettan. Efter att ha åkt ur Superettan (2018) via kval har IFK Värnamo påbörjat en spänande satsning med många ungdomar i laget som leds av den berömde tränaren Jonas Thern. Uppläget gav utdelning direkt och såg IFK Värnamo vinna division 1 i överlägsen stil under fjolåret – en form och ett arbete som klubben tagit med sig in till Superettan 2021.

– Enda sedan vi åkte ur Superettan och hamnade i division 1 – så har vi valt att satsa på unga talanger – vilket stärkt IFK Värnamos organisation ytterligare. Idagens lag har vi  en underbar ledartrojka med Jonas Thern som en stor tillgång och Robin Asterhed som huvudcoach och många andra runt laget som gör att allt fungerar så bra som det gör, sade IFK Värnamos Sportchef Håkan Söderberg.

Med mer än halva säsongen spelad så toppar IFK Värnamo (inför omgången) serien.  Laget ställer allt som oftast upp i en 4-3-3 formation och har med en fruktad offensiv tagit skalper mot lag som Helsingborgs IF och Jönsköping Södra. På de senaste åtta  matcherna har det bara blivit en förlust. En sitter formen i och framgångarna från division 1 har tagit vid i Superettan.

– Vi måste fortsätta vara ödmjuka. Imorgon väntar en tuff match mot Akropolis IF som säkert är väldigt revanshsugna efter att vi vann i våras. Vi ligger i toppen av serien, men Superettan är en jämn serie och det är många lag som slåss om de översta platserna. För oss är det viktigast att vi först och främst etablerar oss i serien. Vi måste fortsätta med vårt spel och tro på våra ungdomar. Trots att vi förlorade lagets bästa spelare (Bernardo Vilar till IFK Göteborg) så har vi ständigt nya hungriga ungdomar som kommer in och gör det bra.