Inför matchen mot IFK Lidingö FK

tisdag 17 augusti 2021

Vi tar ett kort ”break” från det tuffa matchandet I Superettan. Imorgon beger sig Akropolis IF till Lidingö där en plats i Svenska Cupens gruppspel ligger i potten. För motståndet står division 2 laget IFK Lidingö FK, även de ett vittblå lag från Stockholms stad.

Akropolis IF vs IFK Lidingö FK.
Onsdagen den 18:e augusti, klockan 18:00, Lidingövallen.

Foto: Harres Photography --  Glada miner och stämningen på topp ute på Grimsta IP där en ny träningsvecka inleds.
Foto: Harres Photography -- Glada miner och stämningen på topp ute på Grimsta IP där en ny träningsvecka inleds.

Matchens företag:

Matchen presenteras i samarbete med 08 Bil i Hammarby Sjöstad. 08 Bil är ett företag som erbjuder ett stort sortiment av begagnade bilar från ledande leverantörer och varumärken. Att köpa bil ska vara enkelt. 08 Bil jobbar alltid efter kundens önskemål och hjälper dig att hitta en bil som passar dina behov. Klicka in på deras hemsida för att ta del av erbjudanden och tjänster.

Om motståndarna:

IFK Lidingö FK grundades 1986 och spelar sina matcher på Lindingövallen. Året
efter att klubben bildats nådde föreningen sin första stora triumf genom att spela sig fram till en kvartsfinal i Svenska Cupen. Sedan IFK Lidingö FK:s start har klubben huserat i de lägre divisionerna – med spel i division 2 som bästa resultat – en serie laget för tillfället placerar sig på en fjärde plats i. Efter att under stora delar av året utmärkt sig för att vara en titelkandidat i division 2, så befinner sig klubben i nuläget i en formdipp och kommer från två förluster i rad.

I övrigt har IFK Lidingö FK gjort sig kända för att ha en utmärkt ungdomssektion. Ungdomssektionen är bland Sveriges största och klubben har flera årgångar i rad utvecklat och fått fram talangfulla spelare som deltagit i ungdomslandskamper.

Vi pratar om matchen tillsammans med Akropolis IF senaste värvning Jesper Björkman.