Inför matchen mot Helsingborgs IF

lördag 10 juli 2021

Helsingborgs IF vs Akropolis IF.
Söndagen den 11:e juli, klockan 15:00, Olympia.

Matchen går att följa via länken nedan.

Daniel Larsson berättar om sina tankar inför mötet med Helsingborgs IF.

Matchens företag:

Matchen presenteras i samarbete med Sportgrossen. Sportgrossen erbjuder full service åt föreningar som behöver klubbkläder, supporterprodukter och utrustning. För att lyckas med det uppdraget jobbar Sportgrossen mot att ha den bästa servicen, det bredaste sortimentet och de bästa priserna. Självklart är de även rustade för snabba leveranser av högsta kvalitet. Klicka in på deras hemsida för att ta del av företagets tjänster och erbjudanden.

Om motståndarna:

Helsingborgs IF har såhär långt in på säsongen visat sig målsnåla framåt men täta bakåt. På de inledande två matcherna stod laget för sex mål, men sedan den fyrverkerishowen av uppvisning i målskytte har krutet i dojorna hunnit bli blöt. På de senaste sex matcherna har laget bara lyckats åstadkomma två mål framåt. Om offensiven svikit så har defensiven levererat. Hälften av matcherna som Helsingborgs IF spelat har laget hållit nollan.

Fjolårets Allsvenska lag placerar sig för närvarande på en 10:e plats i Superettan men med spelare som Andreas Granqvist, Max Svensson, Wilhelm Loeper och van den Hurk kan HIF formera en av seriens bästa startelvor på plan.

Under sommaruppehållet har Helsingborgs IF träningsspelat två gånger. Vinsterna mot Varberg BoIS och FC Helsingör gör att HIF säker kommer in till matchen med gott mod.

Stämningen på topp inför matchen med Helsingborgs IF.

Visste ni att…

Olympia innehar en av Sveriges bästa naturgräsplaner. På arenan väntar dessutom ett stor publiktryck med flera tusen åskådare.

Helsingborgs IF har bara spelat 8 matcher i Superettan, tre mindre än många andra lag i serien.

Helsingborgs IF kommer från två raka förluster på hemmaplan där laget inte ens gjort mål. (Seriespelet).

Båda lagen avslutade vårsäsongen med en vinst.

Giannis Christopoulos är tillbaka som huvudtränare för Akropolis IF. På söndag leder han sitt lag till matchspel för första gången sedan återkomsten.

Giannis Christopoulos leder sitt lag till matchen mot Helsingborgs IF.

Giannis Christopoulos om Superettan och matchen på Olympia mot Helsingborgs IF.

Min åsikt om årets upplaga av Superettan är att den är jämnare än ifjol. Flera av lagen presterar på ungefär samma nivå. Det finns inga riktiga uppstickare som Degerfors IF och Halmstad BK var under det föregående spelåret. Oavsett storleken på klubben eller budgeten – känns det som alla lag kan vara med att utmana och spela till sig bra resultat – se bara på lag som IFK Värnamo och Landskrona BoIS.

– Med det sagt så blir varje match i serien en utmaning. Det finns inga enkla matcher.
Ser vi till vilka lag vi möter de kommande 7-8 matcherna så har vi ett väldigt tufft spelschema. En av de svåraste matcherna vi kommer spela på året är imorgon på bortaplan mot Helsingborgs IF. Det gäller att vi spelar tillsammans och inte blir stressade över att möta ett duktigt lag. Vi behöver se möjligheterna – spela med stor vilja, pondus och energi i varje match – 90 minuter plus tillägg. Vi måste kämpa enda tills domaren blåser den sista signalen i visselpipan. Med den inställningen kan vi få med oss ett bra resultat, sade Giannis Christopoulos.