Inför matchen mot GIF Sundsvall

söndag 17 oktober 2021

Dramatiken i Superettan tätnar och i takt med att höstens kalla mörker tränger sig på ska serien avgöras.

Tabellen känns jämnare än någon gång tidigare och innan det står klart vilka som kliver upp till svenskt finrum eller åkt ur toppfotbollen kommer nog en och annan tår av glädje och sorg ha fallit. Spänningen riktas imorgon mot Sundsvall.  På NP3 Arena möts två formstarka lag med ångan uppe – som slåss om betydelsefulla poäng i tabellens bott och topp.

GIF Sundsvall vs Akropolis IF.
Måndagen den 18:e oktober, kl 19:00, NP3 Arena.

Matchen sänds av discovery+.

Foto: Harres Photography.

Matchens företag:

Matchen presenteras i samarbete med Cleanhouse. Cleanhouse har mångårig erfarenhet inom branschen och förser dig med allt från hygien- och förbrukningsartiklar och städutrustning till arbetskläder – allt utifrån dina behov som kund. Som en komplett leverantör med stort personligt engagemang ser Cleanhouse alltid till att leverera rätt produkter till rätt plats, i rätt tid och till rätt pris. Klicka in på deras hemsida för att ta del av företagets tjänster och erbjudanden

Om motståndarna:

GIF Sundsvall är ett lag att se upp med. Vilket man kan säga om de flesta lag som placerar sig på andra plats i en tabell med bara en förlust på de elva senaste matcherna. ”Giffarna” stormar mot en allsvensk plats och det mesta verkar finnas på plats. I september blev Henrik Åhnstrand framröstad till månadens tränare och för andra månaden i följd blev lagets skyttekung Linus Hallenius framröstad till ligans spelare. Radaparets tänk och agerande utgör tillsammans med övriga i laget en skicklig offensiv som gör de bäst i Superettan på att göra mål.

På hemmaplan har GIF Sundsvall bara förlorat en match i år. Det som talar för Akropolis IF (utöver lagets fina form) är att GIF Sundsvall inte lyckats vinna i matcher där de hamnat i underläge. Så full fart framåt för Akropolis IF redan från start? Något laget varit duktiga med på sistone.

I den senaste omgången spelade GIF Sunsvall oavgjort (1-1) mot Jönköping Södra.

Foto: Harres Photography. Spelarkommentarer från Kewin Ohlsson Lounis inför matchen mot GIF Sundsvall.

Hur har uppehållet varit, vad har ni gjort och tränat på?
Uppehållet har varit skönt men samtidigt kom det i ett läge när vi hade plockat många poäng. Vi hade gärna fortsatt spela matcher när vi befann oss i en bra form och spelade in poäng. Samtidigt har vi hållit intensiteten uppe och haft ett bra fokus på träningarna.

Som du var inne på spelade ni väldigt bra innan uppehållet. Vad är det som gör att spelet stämmer just nu.
– Vi spelade väldigt bra innan uppehållet. Det beror på att vi stängt igen bakåt och bara släppt in ett mål på de senaste tre matcherna. Vi släpper till få situationer mot oss och skapar samtidigt en hel del framåt som vi åtminstone gör ett mål per match på. Vi vet hur viktig varje poäng är för oss och kämpar för de i varje match.

Ett annat lag som verkligen har ångan uppe är GIF Sundsvall. ”Giffarna” placerar sig på andra plats i tabellen. Hur ska vi spela för att sätta käppar i hjulet på dem och fortsätta på vår egna fina form?
– Som du säger är ”Giffarna” i bra form. De har sex matcher i rad utan förlust, men det stör inte oss. Vi vet att vi är ett bra lag. Täpper vi igen bakåt vet vi att chanser kommer uppstå för oss att göra mål på. Om vi gör mål på de chanserna tror jag matchen kommer sluta på ett bra sätt, men det kommer inte bli lätt. GIF Sundsvall slåss för en allsvensk plats. Vi måste göra en bra prestation för att få med oss poäng.

Vad är GIF Sundsvall för lag?
– GIF Sundsvall är ett spelskickligt lag som på senaste tiden spelat bra och verkligen hittat rätt. De är det lag som gjort flest mål i Superettan i år vilket säger en hel del om deras anfallsspel.