Inför matchen mot GAIS

söndag 25 juli 2021

GAIS vs Akropolis IF.
Måndagen den 26:e juli, klockan 19:00, Gamla Ullevi.

Macthens sänds av Discovery+

Foto: Joakim Hall -- Laget har gjort det sista träningspasset inför matchen. Nu är det fullt fokus inför morgondagen där viktiga poäng står på spel.

Matchens företag:

Matchen presenteras i samarbete med TK Fasadputs AB. TK Fasadputs är företaget som löser dina fasadprojekt. Med över 25 års erfarenhet av branschen, hundratals avslutade projekt och certifierade fasadentreprenörer tillhandahåller TK Fasadputs en unik byggkompetens. Med sin kvalité ställer TK Fasadputs upp för dig. Företagets policy är att alltid göra ett bra jobb med hög kvalitet i nära samarbete med kunden. Klicka in på deras hemsida för att ta del av företagets tjänster och erbjudanden.

Om motståndarna:

GAIS öppnade säsongen strålande och var med sin höga poängutdelning ett av lagen det talades mest om i Superettan. Med 10 inspelade poäng på 4 matcher såg GAIS ut att segla vidare mot nya utmaningar (Allsvenskan), men istället för att glida vidare på framgångsvågen verkar laget gått på grund – kapsejsat – och sjunkit långsamt ner (placering för placering) till en 12:e plats i Superettan. GAIS har förlorat 7 gånger i Superettan under 2021. Sju av dessa förluster har kommit i de åtta senaste matcherna. Inget smickrande facit för ”Makrillarna”.

GAIS ställer (precis som Akropolis IF) upp i en 4-3-3 formation ute på fotbollsplanen. Offensivt  är lagets bästa målskytt Adnan Maric ett hot att se upp för och med namn som August Wängberg och Boris Lumbana i defensiven så blir ”nöten svår att knäcka”.

Matchen mot Akropolis IF blir GAIS andra i Superettan efter sommaruppehållet. Den första spelade de grönsvarta mot IK Brage under föregående helg. På Gamla Ullevi blev det förlust med 0-2 mot IK Brage.

Foto: Harres photography.

Visste ni att…

GAIS har gjort ett mål på sina fyra senaste matcher. Akropolis IF är inte mycket bättre och har gått mållösa sedan den 12:e juni. Till följd av de siffrorna kommer det inte som någon överraskning att båda lagen ligger i botten (sist och näst sist) i antal gjorda mål.

Foto: Harres photography -- Sebastian Ungman Backlund är tillbaka från skadebekymmer och har tagit en startplats i elvan.

Sebastian Ungman Backlund om matchen.

Imorgon möter vi GAIS på Gamla Ullevi inför några tusen på läktaren. Vad vet du om GAIS och deras spelsätt?
– De är precis som oss i stort behov av poäng, så det kommer nog bli en tight match med mycket kamp ute på plan. Sen är det alltid roligt med mycket folk på läktaren. Det blir en extra tändning även fast det är på bortaplan, sade Sebastian Ungman Backlund.

Båda lagen kommer till matchen med en negativ resultatrad. Matchen blir av stor vikt. Nästan som en ”sexpoängsmatch”. Hur behöver vi spela för att gå segrande från matchen?
  Precis som alltid behöver vi sätta ett försvarsspel och jobba hårt som lag. Jag tror det blir viktigt att vi vågar spela och ta initiativet framåt. Till exempel att vi vågar utmana och ”göra/finta sin gubbe”, sade Sebastian Ungman Backlund.

Efter att ha inlett säsongen med skadebekymmer har du kämpat dig in i startelvan igen. Hur känns formen för egen del?
– Formen blir bättre och bättre för varje dag som går. Skadan gav mig tid att stärka upp kroppen så nu är det bara fokus på planen vilket är skönt, avlutade Sebastian Ungman Backlund.

Vi tackar Sebastian Ungman Backlund för att han tog sig tid att prata med oss.