Inför matchen mot GAIS

lördag 20 november 2021

Akropolis IF kan ta ett stort steg närmare ett nytt Superettan-kontrakt i säsongens sista hemmamatch. Dramatik, känslor och ett spännande avslut väntar på Grimsta IP i årets viktigaste match.

Akropolis IF vs GAIS.
Söndagen den 21:a november, klockan 15:00, Grimsta IP.

Matchen går att följa på discovery+ eller genom att se matchen live. Köp din biljett här!

Foto Mikael Josefsson.

Matchens företag:

Matchen presenteras i samarbete med PAN Trading. PAN Trading har maskinerna du behöver. Ända sedan 1992 har Pan Trading levererat kvalitativa och tillförlitliga anläggningsmaskiner, tillbehör, reservdelar och rivningsutrustning till små och stora företag. PAN Trading en maskinleverantör att lita på. Klicka in på deras hemsida för att ta del av företagets tjänster och erbjudanden.

Om motståndarna:

GAIS letar – precis som flera andra lag – efter en bättre form som kan få laget att slippa undan ett negativt kvalspel i decembers kalla mörker. I mörkret lyser ljuset över Grimsta IP där ”Makrillarna” vid vinst skaffar sig en sista chans att undvika kvalspel. Den senaste tidens poängtapp ger inte mycket till självförtroende inför denna avgörande match. Av GAIS senaste sex matcher har laget förlorat fem. Spektakulärt nog kom vinsten på bortaplan mot Helsingborgs IF, vilket visar att kämpaglöden än sitter i.

GAIS spelar upp sitt manskap i en offensivt balanserad formation (3-4-3), vilket säkert är en anledning till att de sällan går mållösa från sina matcher. Både framåt och bakåt rasslar bollen ofta till i mål. Flera av matcherna på sistone har varit målrika och slutat med stora siffror.

Poängbäst i GAIS är Adam Egnell med sina sex mål och fem assist. Den centrale mittfältaren får närmast konkurrens av Julius Lindberg i den interna poängligan som totalt står på sex poäng. I övrigt har GAIS flera defensivt skickliga spelare. Bland annat Boris Lumbana och August Wängberg som satt stopp för flera lovande anfall under årets säsong.

I Akropolis tre senaste möten med GAIS har det slutat oavgjort.

Marcus Burman är tillbaka i spel lagom till den mycket viktiga matchen mot GAIS.