Inför matchen mot AFC Eskilstuna

fredag 19 mars 2021

Akropolis IF vs AFC Eskilstuna
Lördagen den 20:e mars, klockan 14:00, Grimsta IP.

Visste ni att…
Senast Akropolis IF och AFC Eskilstuna möte varandra var under fjolåret i Superettan. Då vann Akropolis IF bägge mötena med 2-1 och 3-2. (Tävlingssammanhang).

Matchens sänds inte på tv. Ni följer tillställningen genom liverapportering eller via sociala medier.

Spelarkommentarer från Oscar Pettersson

Det var inte alla som kunde se matchen mot Vasalunds IF eftersom den inte sändes på tv. Skulle du kunna ta oss igenom matchen?
– Vi började matchen lite knackigt. Vi hade mycket bolltapp och de pressade högt vilket gjorde att vi inte fick kontroll över matchbilden. Vi slog bort många enkla passningar och har nästan tur som behåller nolla i takt. Med tiden äter vi oss in i matchen. Vi blir betydligt bättre med boll och får in ledningsmålet i ett bra skede av matchen. Även 2-0 kommer psykologisk viktigt vilket gör att vi får övertag i matchen. Vinsten var vår första seger på året, vilket bara det är viktigt. Överlag gör vi en bra insats även om det finns mycket att förbättra, sade Oscar Pettersson.

Vad säger du om dina egna mål. De var hög klass på aktionerna!
– De är fina mål båda två. På det första ser jag att Dimitriadis ska slå en längre passning, vilket får mig att löpa i djupled. Jag tajmar bollbanan bra, bollen landar precis på foten. Med min första touch kommer jag runt försvarsspelaren samtidigt som jag behåller kontrollen över bollen. En sådan aktion är svår att utföra. Ibland ska man inte tänka så mycket utan mer låta det komma naturligt. Den här gången funkade det alldeles galant, sade Oscar Pettersson.

Foto Harald Weidinger.

Hur tycker du försäsongen varit så här långt?
– Den har varit ungefär som jag tänkt mig. Vi tränar väldigt hårt, vilket gör att vi kanske inte är helt ”fräscha” i matchspelet. Men det är ett upplägg som är vanligt och normalt under försäsongen. Det viktigaste under denna period är att bygga upp en fysik som ska hålla i sig hela säsongen. Det är det den här fasen med träningmatcher är till för, vi tränar fast än det är match. Om jag summerar försäsongen lite tycker jag att vi hela tiden utvecklas, blir mer bekväma i spelsystemet och vet vart vi har varandra. Det tar ett litet tag att få ihop en grupp med en del nya spelare, men det känns som vi hela tiden blir bättre och är på väg att bygga något som kan bli väldigt bra, sade Oscar Pettersson.

För att ta vid där du slutade så ligger en del sammarbetsövningar inplanerade framöver. Hur viktigt är sådana aktiviteter för en grupp med en del nya spelare?
– Det kanske låter som en klyscha, men det är oerhört viktigt. Det är viktigt att vara vänner utanför planen, för då presterar man oftast ännu bättre på plan. Man behöver kanske inte vara bästa vän med alla, det viktiga är att vi har någon form av relation till varandra. Vi är här för att leverera resultat – vi kan leverera ännu bättre resultat – om vi känner varandra och vet hur varje individ i laget agerar i olika situationer. Om gruppdynamiken är bra i ett lag kommer den gruppen vara bered att göra allt för varandra. Man lär också känna varandras styrkor och svagheter och kan exempelvis hjälpas åt vid en tuff utmaning, sade Oscar Petersson.

Till helgen vankas det match mot AFC Eskilstuna. Hur ser du på det motståndet?
– Jag var bara med den ena matchen mot dem ifol. Jag vet en del om AFC:s tränare Özcan eftersom jag hade honom som tränare i Djurgårdens IF under ett halvår. De har en del nya spelare, men mycket mer än så vet jag faktiskt inte. Det är svårt att säga exakt vad de kommer med eller hur laget kommer spela. Vi får försöka fokusera på oss själva. Om vi kommer upp i den höga nivå vi kan, tycker inte jag att vi ska fokusera så mycket på vad motståndarna gör, sade Oscar Pettersson.

Vi tackar Oscar Pettersson för att han tog sig tid.