Nyheter

Inför matchen mot AFC Eskilstuna

lördag 02 oktober 2021

Jakten på poäng fortsätter och för andra matchen i rad ska Akropolis IF göra sitt bästa för att spela in dem på hemmaplan inför er supportrar. I texten som följer berättar vi mer om förutsättningarna inför matchen.


 

Akropolis IF vs AFC Eskilstuna.
Söndagen den 3:e oktober, kl 13:00, Grimsta IP.

Matchen sänds av discovery+.

Foto: Harres Photography -- För andra matchen i rad spelar vi på hemmaplan. Den här gången gästas vi av AFC Eskilstuna.
Foto: Harres Photography -- För andra matchen i rad spelar vi på hemmaplan. Den här gången gästas vi av AFC Eskilstuna.

Köp biljett till matchen:

Det finns fortfarande biljetter kvar till matchen. Ta med en kompis – kom till Grimsta IP och stötta oss till tre poäng. Köp din biljett här!

Matchens företag:

Matchen presenteras i samarbete med BSIS. BSIS är din städspecialist i Stockholm. BSIS är till för att bistå företag, organisationer och myndigheter med högkvalitativa städ- och servicetjänster som möter kundens förväntningar. Företaget ser till att  leverera rätt service i rätt tid och med fokus på kundservice och samarbete. Klicka in på deras hemsida för att ta del av företagets tjänster och erbjudanden.

Visste ni att…

AFC Eskilstuna kommer till Grimsta IP med en svit på fyra matcher utan seger. Akropolis IF däremot är obesegrade i sina två senaste ”fighter”

Tre placeringar och tre poäng skiljer mellan lagen som är placerade på 9:e respektive 13:e plats i Superettan. Vid vinnst för Akropolis IF kan tabellen kastas om rejält medan AFC Eskilstuna kanske kan lämna bottenstriden för gått vid inkasserandet av tre poäng.

I fjol vann Akropolis IF bägge mötena med AFC. I år har resulatraden mot Eskiltuna-gänget inte varit lika vacker. I seriespelt vann AFC med 3-0 på Tunavallen.

Foto: Harres Photography.
Foto: Harres Photography.

Om motståndarna:

AFC Eskilstuna har haft ett par tunga år i Superettan sedan klubben åkte ur Allsvenskan (2019). Förra året kämpade klubben länge mot både Covid-19 och bottenplaceringar, samt att hålla sig kvar i elitfotbollen. I år har laget sluppit undan sjukdomsvirus men toppplaceringarna har fortfarande uteblivit. Formen är sådär. Laget blandar vinster, förluster och oavgjorda resultat titt som tätt. Faktum är att AFC Eskilstuna bara vunnit två matcher på rad vid ett tillfälle under hela året. Vilket kan ses som en indikation till den 9:e plats AFC Eskilstuna placerar sig på i Superettan.

AFC är normalt sätt ett väldigt tungt och fysiskt starkt lag att möta, där offensiven utmärker sig lika mycket som den knall/neon oranga färgen på lagets tröjor gör. AFC varierar kraftigt i sina formationer på plan och verkar vara lika vana vid att spela med 3-backslinje som 5-backslinje. Det som däremot går att tyda är lagets starka poängspelare. Alexander Ahl Holmström har gjort 9 mål och britten som var ett omskrivet namn i division 1 ifjol (Ashley Coffey) har gjort succe och fortsatt med sin poängskörd även i Superettan. De bägge anfallarna bildar tillsammans ett stort hot mot alla lags backlinje och blir något som Akropolis IF får se upp med.

I AFC Eskilstunas senaste match spelade de oavgjort (1-1) mot Östers IF. Målskytt i den matchen var Ashley Coffey.

I spelaren ovan berättar han om hur det är att vara tillbaka i spel, lagets prestation mot JSödra och om helgens motståndare.

Annons

Footer

Akropolis IF

Akropolis IF grundades 1968 och har sedan dess varit en familjär klubb, engagerar sig aktivt för utökad integration och acceptans i samhället och erbjuder ungdomar både meningsfull fritidssysselsättning, kvalificerat hjälp och fotbollsutbildning att lyckas via fotbollen.

Kontakt

Akropolis IF
Box 1129
164 22 Kista


Telefon: 0702304605

kansli@akropolisif.com