Inför matchen mot AFC Eskilstuna

fredag 16 april 2021

AFC Eskilstuna vs Akropolis IF.
Lördagen den 17:e april, klockan 13:00, Tunavallen.

Visste ni att…

AFC inledde årets seriespel med att spela oavgjort (0-0) mot Västerås SK.

AFC Eskilstuna och Akropolis IF spelade mot varandra under försäsongen. En match som Akropolis IF vann med 2-0.

Matcherna i Superettan spelas fortfarande utan publik men går att se – https://www.discoveryplus.se/sport/fotboll/superettan/afc-eskilstuna-akropolis-if-210280/

Använd denna länk när du beställer matchen så får Akropolis IF ekonomisk kickback.

Foto: Harald Weidinger.

Spelarkommentarer från Nicklas Lindqvist.

Ta oss igenom premiären, hur var den att spela?

– Det är klart att det var en stor anspänning före avspark. Man vill vinna, speciellt på hemmaplan. Ser vi tillbaka på matchen tycker jag vi gör en godkänd insats och får med oss ett helt okej resultat. Det känns som vi kommer kunna ta vid där matchen slutade och göra det ännu bättre framöver, sade Nicklas Lindqvist.

Som fotbollsspelare – hur hanterar man anspänningen/nervositeten som kommer smygande vid betydelsefulla matcher?

– Jag tror inte vi kan göra något specifikt som motverkar det. Som spelare får man försöka hantera det på bästa sätt – vilket inte alltid är enkelt. Vi vill vinna såklart, samtidigt ligger pressen och anspänningen och spökar lite i bakhuvudet inför en premiär, sade Nicklas Lindqvist.

Hur har ni resonerat efter matchen?

– Insatsen var bra, men vi vill fått ut mer. Vi måste framförallt våga spela ut mer. Vi har tillräckligt bra kvalité i laget, samt spelar efter en taktik som bygger på det. Vi har främst pratat om att våga spela vårt spel ännu mer, ha ett högt självförtroende och göra det vi är bra på, sade Nicklas Lindqvist.

Är det något ni tränat extra på sedan matchen eller hur har träningsveckan sätt ut?

– Nej det skulle jag inte säga. Träningsveckorna ser oftast likadana ut. De ändras lite ibland beroende på vilka vi möter. Annars koncentrerar vi oss ofta på oss själva och tränar på vårt spel. Det är vårt spel vi vill förbättra, sade Nicklas Lindqvist

Du finner dig på en något ny position, som ytterback. Hur har den omställningen varit?

– Det är klart det blir en omställning eftersom jag spelat på en position hela livet och nu bytt till en annan. Jag tycker i alla fall jag hanterat det bra, så det är väl bara att fortsätta på det spåret, sade Nicklas Lindqvist.

Match imorgon mot AFC, vad kan vi förvänta oss?

Vi tackar Nicklas Lindqvist för att de tog sig tid att prata med oss.