Matchreferat

Helsingborgs IF satte stopp för Akropolis segerstreak

söndag 15 augusti 2021

Efter segrar mot Östers IF och Västerås SK kom Akropolis IF till Grimsta IP med gott mod i hopp om en tredje raka seger. Trots att Akropolis IF inledningsvis tagit ett stadigt tag om matchen var det efter domarens sista signal Helsingborgs IF som lämnade arenan med alla mål och poäng.

Foto: Harres Photography -- Lagen på väg in till avspark på Grimsta IP.

Akropolis IF startade matchen väldigt piggt och stormade fram i flera anfall som bådade gott. För dagen ställde Akropolis IF upp i en 3-4-3 uppställning vilket gjorde att lagets ytterbackar Cesar Weilid och Erik Figueroa  fick en mittfältsposition betydligt högre upp i plan. Med bra fart under fötterna var det ofta de som låg bakom händelserna i offensiv väg matchen igenom. Akropolis IF kom ofta runt på kanterna och kunde driva en bra bit in i straffområdet tills doften av mål blev allt starkare. Men någon smak för mål blev det inte. Insticken blev för hårda och inläggen för höga. Det närmsta Akropolis IF kom ett ledningsmål var Mattias Bouvins skott från distans som landade i famnen på Helsingborgs IF målvakt.

Foto: Harres Photography -- Full fart framåt! Akropolis IF inledde matchen piggt.

Akropolis IF förde matchen under de 20 inledande minuterna och hade betydligt mer boll vid sina fötter än Helsingborgs IF som agerade passivt. Helsingborgs IF hotade istället genom kontringar som oftast täcktes undan till hörnor av Akropolis IF trebackslinje. En hörnkavalkad som kom att ge utdelning för Helsingborgs IF. Efter att HIF vaskat fram ett par hörnor inom loppet av bara några minuter hittade Di Röe tillslut rätt på en hörna i matchens 18:e minut. Fram till dess hade Akropolis IF försvar inte haft några problem med att nicka bort bollarna som kom infarandes i straffområdet, men den här gången dök Charlie Weberg upp som gubben i lådan och kunde knoppa in matchens första mål.

Foto: Bildbyrån -- Trots Akropolis IF positiva start var det Helsingborgs IF som tog ledningen på en hörna i den 18:e matchminuten.

Efter målet jämnade halvleken ut sig mer, men det var Akropolis IF som var närmast ett mål. I matchens 28:e minut slog Marcus Burman en frispark som ställde till det för Helsingborgs IF målvakt. Andreas Lindegaard kom ut från sitt mål för att boxa undan bollen men fick igen ordentlig träff. Bollen landade på Daniel Larssons fötter som skött mot det öppna målet, men skottet täcktes undan av Di Röe försvarare som ställt sig på mållinjen.

Vi börjar matchen väldigt bra – har momentum – men måste komma till fler målchanser. Sen jobbar Helsingborgs IF sig in i matchen och överlag är halvleken jämn, sade Marcus Burman i halvtid.

Andra halvlek började med en situation som kom att bli omdiskuterad. Fri mot mål blev Daniel Larsson dragen i axeln och föll till gräset. Akropolis IF spelarna skrek på rött kort och frilägesutvisning. Efter att domarteamet pratat ihop sig renderade händelsen i gult kort på Ravy Tsouka-Dozi och ett utmärkt frisparksläge. Frisparken blev farlig. Erik Figueroas lågt studsande skott tog fart i det nylagda konstgräset på Grimsta IP och ställde till det rejält för Andreas Lindegaard i mål som inte fick grepp om bollen. Flera spelare störtade fram på returen men ingen fick in bollen i mål. Det hela slutade i inspark.

Foto: Harres Photography.

Akropolis IF förde matchen under stora delar men tappade också bollen i utsatta lägen – något som kom att bli matchavgörande. I den andra halvleken blev bolltappen för många något man blev hårt straffade för. I matchens 54:e minut dubblerade Di Röe sin ledning. Efter att ha vunnit bollen från Akropolis IF försvarsspelare kunde Anthony van den Hurk passa fram till Rasmus Jönsson som vackert lirkade sig in i straffområdet – lurade sina motståndare med några dragningar – och placerade in 0-2.

Akropolis försökte gå framåt för att åstadkomma en reducering. Figueroa, som haft ett par lägen i matchen, var nära igen efter 72 minuter. För andra gången i matchen dansade bollen på målinjen. Figueroa fick foten på ett inlägg som reflexräddades av Lindegaard, och styrdes bort på den efterföljande returen.

Foto: Harres Photography -- Bollen dansade på Di Röe:s mållinje vid flera tillfällen under matchens gång.

Istället för en reducering punkterade Helsingborgs IF matchen när inhoppande Viktor Lundberg satte 3-0 i 79:e minuten. Bara någon minut senare träffade Panos Dimitriadis stolpen men bollen ville inte in i mål. Akropolis IF lämnade Grimsta IP mållösa medan Helsingborgs IF åkte därifrån med alla poängen.

– Det är väldigt tråkigt att förlora med 0-3 här hemma på Grimsta IP. Jag tycker faktiskt inte att de är så mycket bättre än oss idag, men vi blir trötta på slutet och borde ändå göra det bättra här på Grimsta IP. Det är aldrig kul att förlora fotbollsmatcher och idag svider det lite extra, sade Erik Figueroa efter matchen.