Matchreferat

Ett mål vardera och delad poäng.

torsdag 30 september 2021

Trots många bra aktioner, målchanser och en vilja för fler poäng – blev det ett mål vardera och delad poäng för Akropolis IF och Jönköping Södra efter det att ljudsignalen ljudit och lagen lämnat arenan.

Foto: Harres Photography.

I en fartfylld första halvlek skapade Akropolis IF både en, två och tre riktigt bra målchanser till att göra mål. Andrew Stadler sprang sig loss i inte bara ett friläge utan två (!), Alexander Abrahamsson nickade utanför fri framför mål och Cesar Weilid träffade stolpen från nära avstånd. Ja, mycket hände i den första halvleken och det var Akropolis IF som skapade det mesta och stod startklara vid domarens signal.

Akropolis IF låg på och skapade en hel del lägen – men istället för ett ledningsmål – hamnade man i underläge. Junes Barnys skott från distans träffade klungan av spelare i straffområdet och tog styrning likt i hockey. Bollbanans riktning ändrades och letade sig in i målets andra hörn en dit den från början var på väg. Vilket ställde Akropolis IF målvakt Oresti Menka som blev lämnad förvirrad i målets mitt.

Mitt i en fin Akropolis IF period kom målet både oväntat och olyckligt, men det tog inte glöden ur lagets vilja för poäng. Andrew Stadler jobbade kopiöst längst fram i plan och skapade både chanser åt sig själv och sina medspelare. Vid Akropolis IF kvitteringsmål var han påpassligt framme (som så många gånger för), vann bollen av JSödras mittback och serverade Pontus Åsbrink nästintill öppet mål. Pontus Åsbrink (som även han gjorde mycket rätt i matchen) var på rätt plats vid rätt tillfälle och  gjorde inga misstag utan borrade upp bollen i nättaket på målskyttsmaner.

Foto: Harres Photography.

– Det är jättebra jobb av Andrew Stadler som ger mig en gratischans. Jag smällde dit den och var sugen på att göra mål idag, sade Pontus Åsbrink om målet.

I sin första start för säsongen klev Pontus Åsbrink fram i ett viktigt skede av matchen. Glödhete Åsbrink som var på spelhumör satte faktisk en till boll i nät innan signalen för halvtid ljöd. Tyvärr var bollen utanför planens linjer i situationen innan och målet blev bortdömt. Men Akropolis IF var verkligen på gång och mycket talade för att ledningsmålet skulle komma i andra halvlek.

-Vi gör det ganska bra från vårt håll. Vi har bollskickliga spelare på banan och skapar en hel del lägen. Med lite tur hade vi kunna göra fler mål. Jag tycker det är fördel oss inför andra, sade Pontus Åsbrink till discovery+.

Foto: Harres Photography.

I mångt och mycket påminde spelet i den andra halvleken om den första. Den stora skillnaden var att målchanserna uteblev. Spelet fördes på ofarliga ytor på plan. När det kom till att skapa farligheter i sista tredjedelen stod båda lagens försvar pall och försvarade sina mål med bravur. Hos Akropolis IF låg lagets defensive mittfältare och lagkapten Panajotis Dimitriadis hela tiden rätt i sin position och stod flera gånger om för avgörande brytningar som stoppade Jönköping Södras framfart.

Med 25 minuter kvar att spela kom Jönköping Södra dock runt på kanten och var på vippen att avgöra matchen. Inlägget var stenhårt och gick mot flera spelare som störtade fram precis framför mål. Avslutet tappade som tur var fart och rullade i famnen på Oresti Menka.

Istället var det Akropolis IF som skapade det mesta och bästa mot slutet av matchen. Inbytte Bouvin avlossade sin vänsterdoja, ett skott som retfullt rullade tätt utanför den bortre stolpen. Kort därefter testade Panajotis Dimitriadis den andra foten (skött med högerfoten), ett avslut som skruvade sig och hade gått i krysset om inte Jönköping Södra keeper varit där med nävarna.

Foto: Harres Photography.

Resultatet från den första halvleken stod sig matchen ut.  1-1.

I andra halvlek blev det stora glädjebeskedet Oscar Pettersson som byttes in med 10 minuter kvar att spela.

– Det är någonting jag tränat och sätt fram emot när man legat hemma och haft förbud mot all aktivitet. Såklart är det jätteroligt att få spela igen, det är vad jag lever för, sade Oscar Pettersson.

– Ser vi till matchen tycker jag vi gör det bra rakt igenom. Vi har några chanser vi behöver vara noggrannare i. Om vi är det så har vi den här matchen. Spelmässigt gör vi en bra match, en förbättring i jämförelse med de senaste matcherna. Vi har mer bollinehav, är bättre i försvarsspelet, har högre bolltempo och skapar framförallt fler målchanser. Vi känns farligare, vilket vi behöver ta med oss in i de sista finalerna (matcherna), sade Oscar Pettersson till discovery+ efter matchen.