Matchreferat

En av säsongens bästa prestation

måndag 25 oktober 2021

Botten mot toppen ställdes mot varandra på Grimsta IP, men i denna jämna tabell ska inget lag räknas bort på förhand. Akropolis IF stod för en imponerande prestation och tog tre blytunga poäng.


Harres Photography.
Harres Photography.

Akropolis IF börjar få allt större ordning på sitt spel. Det har vi sätt de senaste omgångarna. Under söndagen slog hemmalaget verkligen på den stora trumman vilket gjorde att allsvenskt jagande Landskrona BoIS inte alls gick att känna igen. BoIS offensiva hot stängdes ner av Akropolis IF laginsats (för det var vad det var) som gång efter annan även hjälptes åt att bygga upp anfall som var nära på att ge utdelning fler än en gång.

Efter tjugo minuters spel vann Akropolis IF bollen på mittplan. Bollvinsten blev som en signal för många i laget att sätta full fart mot mål. Med kaptensbindeln fladdrandes runt armen och ett par riktiga älgkliv transporterade Panajotis Dimtiriadis bollen över hela motståndarnas planhalva innan han passade Pontus Åsbrink som rundade målvakten och gjorde mål. Aktionen från lagkaptenen var lika glimrande som målet var viktigt.

– Panos tar fram bollen. Jag vänder mig om och löper tills jag får bollen till mig i djupet. Målvakten kom ut snabbt, men jag lyckades få med mig bollen ändå och gör mål från snäv vinkel, sade Pontus Åsbrink om målet.

Harres Photography.
Harres Photography.

Vid målet hade Andrew Stadler iakttagit sin anfallskollega och försökte några minuter senare även han runda Amr Kaddoura. Det hela slutade med ett klackförsök från Christian Rubio Sivodedov som inte gick i mål, men väl ett bra försök att dubblera ledningen.

Landskrona BoIS möte för dagen ett mycket bra Akropolis IF och stötte allt som oftast på patrull. Endast vid enstaka tillfällen lyckades BoIS kombinera sig igenom. Närmast man kom en kvittering var på fast situation (frispark) som Filip Olsson slog strax över.

Akropolis IF var det bättre laget i den första halvleken, men med 45 minuter kvar att spela är en 1-0 ledning alltid skör i fotboll.

Till andra halvlek genomförde BoIS ett dubbelbyte för att få bättre fart på grejerna. Effekten på bytet blev tydlig, för gästerna spelade upp sig, Trots det var Akropolis IF närmast både ett och två mål.

Harres Photography.
Harres Photography.

Fri framför mål gick Panajotis Dimitriadis omkull i matchens 50:e minut. En situation som både där och då samt efter matchen kom att bli omdiskuterad. Inte minst av ”Panos” själv. Skriken på straff avvärjandes och spelet gick vidare.

Under följande minuter följde istället ett bombardemang från både lagen (13-12 i avslut). Landskrona BoIS avslut avlossades oftast från distans – vilket i för sig tvingade Oresti Menka att slänga sig – men inte mer nämnvärt än så. Akropolis IF hade en del nickförsök och frilägen där Oscar Pettersson var nära på att runda målvakten men trots chanserna gjordes det inga fler mål. Akropolis IF vann därmed matchen. En mycket viktig seger som gör att vi håller oss över kvalstrecket och ökar avståndet till nedflyttningsplatserna.

– Ser vi till helheten gör vi en stabil match. Vi har flera chanser som vi borde ha avgjort matchen på, medans Landskrona BoIS inte skapar mycket alls. Det är närmare att vi vinner med två, tre och fyra mål mot noll. Vi behöver bli lite mer kliniska, men en otroligt skön seger allt som allt, sade Panajotis Dimitriadis till discover+.

Annons

Footer

Akropolis IF

Akropolis IF grundades 1968 och har sedan dess varit en familjär klubb, engagerar sig aktivt för utökad integration och acceptans i samhället och erbjuder ungdomar både meningsfull fritidssysselsättning, kvalificerat hjälp och fotbollsutbildning att lyckas via fotbollen.

Kontakt

Akropolis IF
Box 1129
164 22 Kista


Telefon: 0702304605

kansli@akropolisif.com