Matchreferat

Efterlängtade tre poäng

söndag 30 maj 2021

På förhand var det två ”stukade” lag som kom till Grimsta IP efter att ha upplevt perioder av motgång. Men trots att Falkenbergs FF stod utan chefstränare och Akropolis IF utan seger utspelades det sig en högkvalitativ match på Grimsta IP som sluttade med att planens yngsta stjärna (fotbollstjärna) lyste skarpt.

Foto: Harald Weidinger - harres photography. Akropolis IF lagkapten Oscar Pehrsson hälsar på domarna och Falkenbergs FF lagkapten.

När matchen väl tog fart fick vi se ett energifullt och inspirerat Akropolis IF som hade en annan fart i anfallsspelet än vad vi tidigare sett. En klar skillnad i jämförelse med matchen senast mot IFK Värnamo.
– Senast gjorde vi ingen bra prestation. Den var vi inte nöjd med. Vi kommer inte få något gratis, vi behöver bli starkare i närkamperna, rörligare och spela mer framåt för att ge oss själva chansen att vinna, sade Mirza Jelecak inför matchen i en intervju med discovery+.

Akropolis IF offensiva pjäser virvlade runt och ställde direkt till med besvär för Falkenbergs FF försvar. Redan efter fyra minuter spel begav sig Stadler på en soloräd. Efter att på egen hand fintat sig förbi flera motståndare och tagit sig in i straffområdet återstod det bara att få bollen i mål. Men trots den finurliga räden, gav försöket inte utdelning i målkolumnen på resultattavlan.

Foto: Harald Weidinger - harres photography. Andrew Stadler skriker ut sin frustration.

Akropolis IF höga tempo under inledningen av matchen gjorde nytta men ställde även till det ibland. Några passningar blev felriktade, toucherna för långa och bolltappen något för många. På mittplan är det inte önskvärt att tappa boll, vilket vi fick erfara i matchens 8:e minut. Falkenberg FF vann bollen och spelade på bara två tillslag fram bollen till Edi Sylisufaj som fick bra skottläge, men Sebastian Selin kunde avvärja skottet.

Chanserna fortsatte komma för Akropolis IF som visade upp en offensiv som hade betydligt fler lösningar än tidigare och snarare såg möjligheter än problem. Nyckeln till varför denna scenförändring kom idag kan vara svårt att svara på men på plan såg vi ett sammansvetsat gäng som sprang, kämpade och gav sig tusan på tre poäng.

Mot slutet av halvleken mattades Akropolis IF av något, men innan dess hade både Christian Rubio Sivodedov och Andrew Stadler skapat ytterligare två bra målchanser. Andrew Stadler var närmast. Efter att ha kombinerat sig in i straffområdet tillsammans med Marcus Burman träffade Stadlers avslut insidan av den bortre stolpen. Returen gick tillbaka mot målvakten som kunde fånga den i sin famn.

Första halvlek var jämn. Falkenbergs FF kom också till chanser - men Akropolis IF försvar agerade stabilt och kunde avstyra det mesta utan några större problem.

Den första akten var ett klart steg i rätt riktning. Men desto längre tillställningen varade började små orosmoln titta fram på den klarblå himlen. Efter att Andrew Stadler under upptakten av andra halvlek missat ett friläge började man få en riktig ”deja vu” känsla från den senaste hemmamatchen mot ÖIS. Likt den matchen kom Akropolis IF även nu till många målchanser utan att få bollen i nät.

Akropolis IF fortsatte ösa på mot rätt ände av plan. Erik Figueroa slog frisparkar, Nicklas Lindqvist löpte frisk, Andrew Stadler avslutade och mittfältarna fördelade bollar – men fram till matchminut 73 såg de där tre poängen ut att förvandlas till ett spöke som en än gång skulle hemsöka våra drömmar.

Foto: Harald Weidinger - harres photography.

Johan Brattberg (Falkenbergs FF målvakt) som byttes in i paus parerade det mesta om kom mot honom och såg länge ut att poängräddare för sitt Falkenbergs FF. Det var innan Kewin Ohlsson Lounis hade sagt sitt.

Med halvtimmen kvar att spela byttes två tonåringar in som minst sagt skulle visa sig avgörande i utgången på matchen. Linus Mattson med sin kämpaglöd och Ohlsson Lounis med sitt mål. För målet kom till slut. På Erik Figueroas hårda inlägg längs marken behöll 17- åringen lugnet och kunde med precision vinkla in ledningsmålet utan räckhåll för Johan Brattberg i mål.

Foto: Harald Weidinger - harres photography. Vi är otroligt stolta över att Kewin Ohlsson Lounis (egenprodukt) fått göra sitt första mål för A-laget.
Foto: Harald Weidinger - harres photography.

Målet föll i ett otroligt viktigt skede. Falkenbergs FF lyckades inte få till något ordentlig slutforcering. Istället var det Akropolis IF som var närmast ytterligare ett mål. Med sekunder kvar att spela hittade Mattias Bouvin med en passning till Lamine Nekrouf vid den bortre stolpen. Nekrouf tog i för kung och fosterland – ett avslut som via Johan Brattberg fingrar – träffade virket och ut. Den missade chansen hade ingen inverkan på resultatet. Akropolis IF både vann och höll nollan.  Och glädjen den gick inte att ta miste på.

– Det är riktigt skönt med första segern. Vi har förtjänat det här. Äntligen lyckades vi ta tre poäng – förhoppningsvis väntar många fler vinster framöver. Mitt mål med matchen var att komma in, göra mål, ändra matchbilden och ge energi till laget. Jag har en väldigt bra känsla, varje minut jag får spela vill jag visa vad jag går för, så jag är nöjd med dagens insats, sade målskytten Kewin Ohlsson Lounis till discovery+ efter matchen.

I klippet ser ni målet från matchen.

Två viktiga matcher återstår innan EM-uppehållet. Måndagen den 7:e juni möter vi Jönköping Södra på Stadsparksvallen för att därefter återvända till Stockholm och spela mot Vasalund IF den 12 juni på Grimsta IP. Nu ser vi till att göra det bästa utav de matcherna.