eAllsvenskan

eAllsvenskan we are here!

tisdag 09 mars 2021

Akropolis IF påbörjar en satsning inom eSport och kommer att delta i eAllsvenkan säsongen 2021. eAllsvenskan består av lag från både Superettan och Allsvenskan där lagen spelar om prispengar och en plats att kvala in till FIFA eWorld Cup.

Akropolis IF är stolta att presentera spelarna Kritijan Cosic och Michel Challma som kommer representera Akropolis i eAllsvenskan 2021. De båda kompisarna är uppväxta i Tumba men lärde känna varandra genom tv-spelet FIFA. Kristijan kommer spela Playstation med rollen som “coach” och Michel på Xbox.

Kristijan är det kanske många som känner igen eftersom han under 2019 tillhörde Akropolis IF fotbollstrupp som vann division 1. Inför säsongen 2021 skrev Cosic på för Haninge IK.

– Jag känner fortfarande väldigt många av ledarna och spelarna och pratar alltid gott om Akropolis IF i andra sammanhang. Därför kommer det bli väldigt roligt att representera klubben igen. Tillsammans kan vi båda stärka våra varumärken, sade Kristijan Cosic.

Precis som förr är inte allt. Tillbaka på Grimsta IP kommer Kristijan inte snöra på sig fotbollsskorna för att hjälpa laget på plan, utan istället ta Playstation kontrollen i hand för att spela FIFA 21.

– Jag har alltid tyck om FIFA och varit bra på det så länge jag kan minnas, det blir alltid roligare om man är bra på något, sade Kristijan Cosic.

Kristijan är en erfaren streamer. Genom sin twitch kanal har hans stora följarskara fått lära känna honom som beardgamer94.

– Jag har väldigt bra skäggväxt och det blev en grej att bygga vidare på, jag har alltid skäggkammen i bakfickan och den brukar komma upp när jag gör mål, sade Kristijan Cosic.

Avslutningsvis menar Cosic att hans FIFA spelande på sätt och vis gynnas av den egna fotbollskarriären.

-Man får en bättre spelförståelse om man själv spelar fotboll. Men jag skulle själv säga att jag lärt mig mer om fotboll genom att spela FIFA. Skott på första stolpen går alltid in på FIFA och det gör det i verkligheten också, sade Kristijan Cosic.

Michel Challma har också en bakgrund som fotbollsspelare. 2017 spelade han för Syrianska FC i Superettan, men efter skadebekymmer valde Michel att satsa på en civil karriär.

Michel Challma, vad vet du om Akropolis IF? Har du någon tidigare relation till klubben?

– Jag känner en av era tidigare tränare. Som fotbollsspelare brukade jag träna individuellt med honom. Jag kan en del om klubben och Kristijan har gett mig en bra bild. Det kommer bli roligt att representera Akropolis IF.

Kommer det gynna dit FIFA spel att du själv spelat fotboll på en relativt hög nivå?

– Jag spelar den typen av FIFA som kretsar kring passningsspel. Mitt spel beror mycket på spelförståelse som jag utvecklat genom min egen fotbollskarriär, samt veta vilka passningar och löpningar man skall ta, sade Michel Challma

Avslutningsvis säger Akropolis marknadsansvarig följande om projektet.

– Det känns väldigt roligt att kunna presentera denna satsning på eSport hos Akropolis, eSport är något som vuxit under senaste åren med deltagare och inte minst publikmässigt. Det är därför viktigt för oss som klubb att visa på att vi kan vara med i dessa sammanhang. På detta sätt kan vi också relatera till en annan typ av supportrar och attrahera nya partners, säger marknadsansvarig Fredrik Sjödelius.

Mer information om tävlingsvillkoren och spelschema hittar ni på hemsidan vid senare tidpunkt.