Matchreferat

Det blev en tuff dag på jobbet mot Norrby IF.

söndag 18 juli 2021

Som hemmalag fast ändå på bortaplan i en annan stad tog Akropolis IF emot Norrby IF. Efter en mållös första halvlek så rann siffrorna iväg i den andra akten.

Foto: Harres Photography -- John Alvbåge inför avsparken på Studenternas IP.

Första halvlek kan summeras med att Norrby IF hade bollen i sin ägo men att Akropolis IF trots det hade kontroll över handlingarna. Norrby IF spelade länge och väl runt bollen i utkanten av Akropolis IF straffområde, men utan att skapa några riktigt farliga målchanser tickade matchklockan på. Akropolis IF var försvarsinriktat matchen igenom. Lagdelarna bildade en kompakt mur runt sitt eget straffområde som blockerade skott, passningar och spelare från att ta sig igenom.

Akropolis IF egna försök att etablera ett spel med bollen blev oftast kortlivade. När Akropolis IF vann bollen var det ofta långt ner på egen planhalva. Eftersom samtliga elva spelare hade en låg utgångsposition blev det en lång väg att ta sig in på Norrby IF:s planhalva. Än större utmaning blev det när Norrby IF tidigt pressade bollhållaren och störde rytmen i passningarna.

Mot slutet av halvleken började Akropolis IF slå ut Norrby IF lagdelar och presspel genom att söka efter alternativ i djupled – bakom Norrby IF högt stående backlinje. Halvlekens bästa chans kom till på detta sätt. Längs högerkanten slog Sotirios Nikopoulos en längre boll i djupled som gick förbi alla Norrby IF lagdelar och landade på Marcus Burmans fötter. Tre vitklädda Akropolis IF spelare kom framfarandes mot Norrby IF:s tre blåkläda försvarare. Burman hittade Cesar Weilid i straffområdet som avslutade på mål men inte i mål.

Foto: Harres Photography -- Den första halvleken var en kamp som slutade mållös.

Efter en mållös första halvlek så rann siffrorna iväg i den andra. Som i en kokande gryta steg värmen på Studenternas IP:s inneplan till hettande grader. Det var en oerhört varm sommardag i Uppsala. Solens varma sken tillsammans med Norrby IF:s anfallsspel blev tillslut för mödosamt att stå emot för Akropolis IF.

I mitten av halvleken gjorde Norrby IF två mål inom loppet av fyra minuter. Luis Argudo gjorde mål på friläge och Robin Strömberg slog till på frispark. Som om det inte vore nog byttes även Norrby IS:s skyttekung (Bubacarr Jobe) in – sprang ifrån sin markering – rundade John Alvbåge och fastställde slutresultatet till 0-3.

Foto: Harres Photography -- På bilden ser vi Robin Strömbergs frisparksmål som betyde 2-0 för Norrby IF.

Med bara sekunder kvar att spela skaffade sig Linus Mattson ett jätteläge till att reducera. Han bröt sig fri från sin markering men lyckades inte överlista Anton Cajtoft med sitt chip-avslut.

– Vi möter ett bra lag. De har en tydlig spelidé och gör mål på sina chanser. I andra halvlek tappar vi fokus och blir allt tröttare. När de gör sitt frisparksmål känns det som om de avgör matchen. Vi har mycket att jobba på. Framförallt i det offensiva spelet. Vi spelar ganska bra defensivt i 65 minuter men offensivt skapar vi inte ett ända riktigt bra läge, sade Erik Figueroa till discovery+ efter matchen.

Höjdpunkterna från matchen ser ni här.