Matchreferat

Derbyseger

söndag 13 juni 2021

Tre poäng på plan firades med klang och jubel på läktaren. Stort tack till alla som kom till Grimsta IP igår. Med hjälp av ert stöd fick vi se en riktig urladdning från spelarna ute på plan.

Foto: Joakim Hall - Viktiga tre poäng innan sommaruppehållet.

Vasalunds IF hade de bästa möjligheterna till en början och vore det inte för John Alvbåges målvaktspel hade första halvleks resultat kanske tagit en annan vändning. Efter 13 minuter av spel bjöd Akropolis IF backlinje mer eller mindre Mai Traore på ett friläge. Uppspelet gick rakt i fötterna på den före detta lagkamraten Nikola Vasic som tackade och tog emot. Vasic spelade i sin tur fram Traore som fick fri gata mot mål men lyckades inte överlista John Alvbåge som stod för en fantastisk benparad.

Båda lagen var företagsamma under de öppnande 20 minuterna. Andrew Stadler träffade stolpen med sitt avslut från distans och Erik Figueroa fick se sitt skott passera målstolpen. Åt annat håll ryckte sig Mai Traore återigen fri – men som en flygande fantom var John Alvbåge snabbt ute från sin mållinje och kunde avvärja.

Foto: Joakim Hall - Alvbåge var flera gånger om framträdande med sina ingripanden.

Förutom målchanserna märktes det av att det var ett Stockholmsderby som utspelade sig på plan. Duellerna var rejäla, spelarna föll i gräset och munnarna yttrade en del irritation. Matchen växte ut till en sexpoängsmatch som späddes på av den utsatta tabellposition som lagen placerade sig på.
– Man märker att det är två lag i behov av poäng. Det märks att det är en viktig match. Allt som att spela med få tillslag, springa och kämpa kommer bli väldigt fundamentalt, sade Christian Rubio Sivodedov till discovery+.

Men mitt i all kamp fanns det även utrymme för vackra aktioner och mål. Efter att Nicklas Lindqvist vräkts omkull i straffområdet av Vasalunds IF målvakt (Filip Anger) kunde Christian Rubio Sivodedov säkert rulla in ledningsmålet för Akropolis IF från straffpunkten. Ett mål och resultat som stod sig halvleken ut, men snabbt kom att förändras till den andra halvleken.

Foto: Joakim Hall - Christian Rubio Sivodedov var inblandat i mycket och stod för matchens första mål.

Akropolis IF fick en drömstart på den andra halvleken som möttes upp av publikens jubel. Cesar Weilids inlägg längs marken gick förbi massor av spelare innan bollen tillslut nådde Daniel Larssons fötter. Larsson som för övrigt varit föredömlig i spelet matchen igenom dök upp på Vaslunds IF försvarets ”blind side” och gjorde inget misstag – utan rullade utan bekymmer in bollen i mål.

Foto: Joakim Hall - Framspelaren och målskytten firar tillsammans.

Luften fylldes av klang och jubel från läktarsektionen. Ett ljud som vi verkligen saknat på Grimsta IP var för dagen på väg att hjälpa laget ute på plan till tre poäng. Men matchen var långt från över och nervöst skulle det bli.

Det dröjde inte länge förrän Mai Traroe var i farten igen och den här gången skulle han överlista sin överman från första halvlek. I en situation som till en början verkade relativt harmlös – stod han på egen hand för en uppvisning som skulle leda till en väg tillbaka in i matchen för sitt lag. Från mittplan transporterade han bollen till utkanten av straffområdet – varifrån han får på en riktig smällkaramell som inte ens John Alvbåge kunde stå emot.

Foto: Joakim Hall - Det var en rafflande avslutning på matchen.

Matchen intensifierades ännu mer efter målet. Vasalunds IF öste på framåt och kom till en del chanser (John Alvbåge stod bland annat för en otrolig dubbelräddning) men lämnade också stora ytor bakåt. Ytor som Akropolis IF var nära på att utnyttja – tills de tillslut gjorde det. I den 89:e minuten drev Pontus Åsbrink helt ohotad upp bollen och släppte den i djupled till Marcus Burman som förlängde bollens färd in i mål. Målfirande framför hemmasupportrarna och spiken i kistan trodde nog de flesta – men ”icke sa nicke” – det här skulle bli dramatiskt ända in i kaklet. Repliken kom snabb och återigen var det Mai Traore som var målskytten. Efter att Nikola Vasic skarvat fram bollen till honom kunde han placera in bollen i mål. Ett mål som putsade till siffrorna på resultattavlan men inte mer än så. Matchen slutade med samma resultat.

Efter matchen sade Daniel Larsson följande till Discovery.
Vi bör väl lära oss att kontrollera en match när vi äntligen får leda en med två baljor – det ska inte behöva bli så här spännande – men otroligt skönt att få med oss tre poäng innan uppehållet såklart. Fantastiskt att få vinna framför publiken, det märks klart och tydligt att de har saknats när man väl får uppleva stämningen igen.

Foto: Joakim Hall - Efter matchen delade Belles golv & städ ut priser till Nikola Vasic och John Alvbåge.