Matchreferat

Chanserna fanns men målen uteblev

söndag 16 maj 2021

Efter två rafflande halvlekar med många målchanser för Akropolis IF blev det tillslut Örgryte IS FF som vann efter att ha varit mer kliniska när det gällde som mest.

Foto: Harald Weidinger - harres photography. Fredrik Hammar tar sats mot mål.

Spelmässigt var det Örgryte IS FF som började matchen bäst. Akropolis IF hittade inte riktigt rätt i passningsspelet vilket inledningsvis gav övertag till ÖIS. Med mycket boll vid fötterna försökte ÖIS bryta sig igenom Akropolis IF backlinje – men försvaret stod pall. Den bästa målchansen ÖIS skapade var när Hampus Dahlqvist vek in från sin högerkant och testade med vänstern. Ett avslut som John Alvbåge kunde parera.

Efter den målchansen gick matchbilden över till Akropolis IF favör, som blev spelförande och kom till mängder av målchanser. Daniel Larsson slet sig loss i frilägen, Fredrik Hammar fick ett, eller snarare två jättelägen i höjd med straffpunkten, Astrit Ajdarevic sköt från distans och Marcus Burman slog frisparkar – men bollen ville otroligt nog inte in i mål.

Foto: Harald Weidinger - harres photography.

I en match som blandade skönspel och vackra kombinationer med kamp och smärtande skrik verkade det vara Akropolis IF som trivdes allra bäst. Till andra halvlek ökade Akropolis IF tempot i matchen ännu mer vilket gav lite andrum till gästerna från Göteborg – som stundtals hade det kämpigt. Akropolis IF vann de flesta av närkamperna och kunde gång efter gång etablera ett anfallsspel på ÖIS planhalva. Närmast att göra mål var Andrew Stadler. Vackert framklackad av Daniel Larsson blev han helt frispelat i straffområdet – men avslutet tog inte tillräckligt med höjd för att gå över framrusande ÖIS keepern och in i mål.

Upp till den chansen hade Akropolis IF haft mänger av målchanser, och fler skulle det bli. Om inte de mer offensiva spelarna kunde göra mål får man göra det själv tänkte nog Alexander Abrahamsson. På ett offensivt äventyr dröjde sig den spelskickliga mittbacken kvar i straffområdet. Hans nick mot mål fick nog många av åskådarna att lyfta från stolsraden – men nollan på resultattavlan gick inte ens denna gång över i en etta.

Foto: Harald Weidinger - harres photography. Akropolis IF spelarna frustrerade över att inte få se bollen gå i mål.

Istället kom segermålet för gästerna med bara fem minuter kvar att spela. Kevin Ackerman vann bollen vid mittplan och spelade Ajdin Zeljkovic som avancerade. Med en öppen gata framför sig tog han fart, raka vägen mot mål. Utanför straffområdet stötte han på patrull, men löste uppgiften galant. Efter att ha fintat sig förbi en Akropolis IF spelare kunde han i samma rörelse prickskjuta in bollen i Alvbåges högra hörn.

Ett snöpligt mål att släppa in – som av Akropolis IF spelarnas reaktion att döma – inte trodde det kunde vara sant. Sätt till hela matchen hade Akropolis IF minst sagt sina chanser att gå upp i både ett och tvåmålsledning, men när målchanserna och spelövertag inte ger utdelning blir man ofta straffade. Vilket Akropolis IF också blev för dagen.

Efter matchen stegade en besviken Fredrik Hammar fram till intervjuposition.
– Jag tycker vi förtjänar tre poäng i den här matchen. Vi har många chanser i första halvlek och i början av andra tycker jag vi dominerar fullständigt. Om vi gjort mål på våra chanser så hade denna match varit ”död”, sade Fredrik Hammar till discover+.

Superettan rullar vidare. Måndagen den 24 maj klockan 18:30 möter vi IFK Värnamo på Finnvedsvallen.