Matchreferat

Andra raka segern för Akropolis IF

söndag 21 mars 2021

Under lördagen träningsspelade Akropolis IF mot seriekollegan AFC Eskilstuna. Efter en jämn första halvlek var det tillslut Akropolis IF som drog det längsta strået i den andra akten.

Foto: Harald Weidinger. På bilden ser vi Mauricio Albornoz i kamp med AFC spelarna.

Matchen startade i ett högt tempo där båda lagen ville visa vart de stod så här långt inpå försäsongen. Lagen visade upp ett solitt spel med mycket bollinnehav, även om det för det mesta var Akropolis IF som styrde och ställde under den första halvtimmen. Överlag präglades den första halvleken av mycket halvchanser. Anfall som var på väg att byggas upp till riktigt farliga målchanser – hindrades allt som oftast i sista stund – vilket gjorde att avsluten missade sitt mål eller rullade rakt i famnen på burväktaren.

Mot slutet av halvleken var det AFC som började få ett allt större grepp om tillställningen. Halvlekens bästa målchans föll till gästerna när de kom runt längs högerkanten. Inspelet gick snett inåt bakåt tills bollen tillslut nådde en AFC spelare som avslutade bara någon meter från mål. På något mirakulöst sätt träffade bollen Simon Lundgren som låg som ett sträck i luften och gick ut till hörna istället för in i mål.

Foto: Harald Weidinger.

Till den andra halvleken ändrade AFC om i sin uppställning och taktik. Ett taktiskt drag som inledningsvis skulle visa sig lyckosamt för laget från Eskilstuna. De orangeklädda spelarna klev betydligt högre i sitt presspel och ställde till med problem för Akropolis IF. Akropolis IF hamnade långt ner på egen planhalva och med boll hade backlinjen oerhört svårt att finna rätt adress på passningarna som var tänkt för mittfälts och anfallsspelarna. Men när laget väl kom förbi AFC framrusande spelare så öppnade det upp sig. I den 60:e minuten tog Akropolis IF ledningen och vackert var det. Genom ett centralt kombinationsspel kunde Oscar Pettersson ”lägga upp bollen” i utkanten av straffområdet för Mattias Bouvin som nöp till direkt. Med ”krut i dojan” pendlade Bouvin igenom och fick en drömträff på bollen. Bollen far i väg i all världens värd och letade sig in i mål intill den närmsta stolpen.

Målet var betydelsefullt. Det visade sig inte mins i Akropolis IF spel. Laget kontrollerade matchbilden och agerade tryggt och lugnt både med och utan boll.

En lång period utan större målchanser infann sig mellan sisådär matchminut 65 och 80. AFC gjorde säkerligen sitt yttersta för att leta efter vägar tillbaka in i matchen. Men det här var inte deras dag. Akropolis IF stängde igen och kunde med bara minuter kvar av matchen även utöka sin ledning. Inbytte Christian Rubio Sivodedov vann tillsammans med övriga kompanjoner bollen från AFC:s backlinje. Från utkanten av straffområdet ställdes Rubio i en duell med en försvarare, från vilket han överstegs/kroppsfintade sig förbi och fick fritt skottläge. Med mycket kvar att göra fick Rubio drömträff och skruvade bollen runt målvakten intill den bortre stolpen. Om det första målet var vackerts så var Christians mål fotbollsgodis för ögat.

Målet var det sista i matchen och innebar att Akropolis IF vann med 2-0.

Höjdpunkter från matchen.

Till nästa helg vankas det ett ”Grimsta IP derby” mot ”the neigbor next door”, IF Brommapojkarna. Matchen spelas på lördag klockan 14:00. Mer om den matchen hittar ni på hemsidan senare i veckan.