Matchreferat

Akropolis IF avancerar till Svenska Cupens gruppspel

torsdag 19 augusti 2021

Under onsdagskvällen såg Akropolis IF till att kvalificera sig för Svenska Cupens gruppspel. Efter mål av Kristoffer Grauberg Lepik och Andrew Stadler fastställdes siffrorna till 1-2 på Lidingövallen.

Akropolis IF spelarna firar målen och avancemanget.

På Lidingövallen utspelades en match mellan två vitblåa lag från Stockholm stad. Trots att det skiljer en division mellan lagen kom det att bli en jämn historia. I alla fall sätt till bollar i mål efter fulltid.

Akropolis IF kom till start med en del förändringar i startelvan sätt till de senaste matcherna i Superettan. Mest noterbart var att Jesper Björkman och Oresti Menka gjorde sin första match för klubben men även att andra förmågor fick visa upp sig på allvar. En av de som tackade och tog emot var Kristoffer Grauberg Lepik som efter tio minuters spel satte Akropolis IF i förarsätet. Framspelad av Mattias Bouvin tilläts Grauberg både ta emot bollen och vända upp centralt i plan strax utanför motståndarnas straffområde. Rättvänd mot mål avlossade han ett skott som via stolpen letade sig in i mål, vilket gav Akropolis IF exakt den öppning på matchen man vill åt.

Akropolis IF hade fullständig kontroll på händelserna under stora delar av matchen och skapade tillräckligt för att kunna utöka sin ledning. Något som inom sin tid skulle ske hade kunnat hända tidigare om det inte vore för IFK Lidingö FK:s målvakt som var suverän i mål och stod för flertalet räddningar.

Matchen gick till förläggning

Flera avslut senare låg bollen förfarande inte i mål. Det brukas sägas att en 1-0 ledning, är en skör ledning och det skulle visa sig sant. Med tio minuter kvar att spela uppkom en tilltrasslad situation där IFK Lidingö FK slår ett inlägg från vänsterkanten. Inlägget gick mot den bakre ytan där en motståndare ostört kunde skjuta upp bollen i nättaket – otagbart för Oresti Menka i mål.

Matchen gick till förlängning. I förlängningen blev Andrew Stadler stor hjälte med sitt matchavgörande mål. På ett inlägg slaget från kortlinjen kunde den nyss inbyte amerikanen från nära håll skarva in 1-2 till Akropolis IF med klacken. Efter målet spelade Akropolis IF av matchen bra utan allt för stor oro. IFK Lidingö FK kämpade tappert men lyckades inte få in ännu en kvittering. Match slutade med AKRO-vinst.