Matchreferat

Förlust mot GIF Sundsvall

tisdag 19 oktober 2021

GIF Sundsvalls berömda offensiv öste på och bäddade för segern. Akropolis IF hade en del att säga till om i den första halvleken men det var GIF Sundsvall som gjorde alla målen.

Foto: Harres Photography.

GIF Sundsvall fick hjälp på vägen. Redan efter tre minuter spel missbedömde Jesper Björkman ett inlägg som tvingar mittbackskollegan Oscar Pehrsson att ta till drastiska åtgärden. I ett språngnicksförsök får Pehrsson kontakt med bollen – men istället för att nicka den bort från mål – går bollen i nät bakom Oresti Menka. Akropollis IF fick jobba i uppförsbacke direkt efter den olyckliga starten.

Spelet var inte fy skam i den första halvleken. Akropolis IF skapade även de sina lägen till att göra mål. Närmast var efter halvtimmens spel när Cesar Weilid kom runt på kanten, lyfte blicken och fann Pontus Åsbrink i boxen. Åsbrink nådde fram på inlägget med en tå, men lyckades inte hålla ner avslutet som for över överliggaren.

Foto: Harres Photography.

Istället för en kvittering ökade ”Giffarna” avståndet mellan siffrorna på resultattavlan. En väldigt bra passning gick mellan Akropolis IF alla lagdelar, öppnade upp anfallet och lämnade Oresti Menka ensam mot GIF Sundsvall:s två anfallare. Pontus Engblom släppte bollen i sidled till Linus Hallenius. Med Oresti Menka överspelad hade Hallenius målet öppet och all tid i värden på sig att öka på ledningen till 2-0.

– Jag tycker faktiskt vi spelar bättre än GIF Sundsvall i första halvlek. Vi hittar många bra ytor att spela på men får tyvärr ett oturligt självmål emot oss. Andra målet är en bra prestation av ”Giffarna”, sade Fredrik Hammar om halvleken.

Foto: Harres Photography.

Akropolis IF hade det tufft i den andra halvleken. Underläget satte sina spår och inte mycket studsade med. Istället var det GIF Sundsvall för hela slanten. Linus Hallenius hann både pricka stolpen och prova på ett och annat avslutsförsök innan de tredjemålet föll. Återigen blev Oscar Pehrsson olycksgubbe när ett inlägg landar på hans rygg och studsar perfekt till Erik Andersson som fri framför mål rakar in 3-0. Akropolis IF hade inte mycket att säga till om och prestationen från den första halvleken blev som ett minne blott.

– I andra halvlek har GIF Sundsvall övertag. Vi hittar inte alls samma ytor. Det kan bero på att GIF Sundsvall blir betydligt bättre med bollen än vad de var i första halvlek. Jag tror det är en kombination av att det ena laget steppade upp medan vi inte riktigt kom ut som i första halvlek, sade Fredrik Hammar till discovery+.